Vreau sa va aduc in atentie urmatoarele:la o societate care a facut concediere colectiva se modifica, inainte de concedierea colectiva,prin act aditional clauzele CCM, in defavoarea angajatilor, in sensul ca pe langa modificarea criteriilor de disponibilizare se modifica si nivelul platilor compensatorii desi era clar stipulat in CCM ca o eventuala modificare a CCM se va face incepand de la un numar minim stabilit de salarii compensatorii.
Acest act aditional este inregistrat la Directia de munca cu mai putin de 30 de zile pana la data emiterii preavizelor.Astfel, salariatii disponibilizati primesc un numar mai mic de salarii compensatorii decat cel prevazut initial in CCM.
Sindicatele nu au semnat si nu au negociat avand semnatura de acceptare a fiecarui membru ci in calitate de ,,organizatii reprezentative".
As dori sa aflu daca poate fi actionat in judecata angajatorul pentru a fi obligat la plata restului de salarii compensatorii avand in vedere ca au fost incalcate mai multe articole din CCM care stipuleaza ca nu pot fi negociate drepturi mai mici decat cele castigate deja, ca acest CCM a fost modificat in sensul diminuarii drepturilor angajatilor cu atat de putin timp inainte de disponibilizare, ca nu au avut mandat de la oameni ci si-au arogat dreptul acesta pentru aceste negocieri si multe alte abuzuri.
Ar trebui ca in aceeasi cerere sau prin cereri separate sa solicitati atat anularea actului aditional la CCM cat si obligarea angajatorului la plata salariilor compensatorii asa cum au fost initial stabilite. Grabiti-va ptr ca aveti la dispozitie doar 6 luni pentru a cere drepturile ce rezulta din CCM, desi unele instante considera ca in acest caz ar trebui sa se aplice termenul general de 3 ani.
Buna
filipandra
buna ziua
va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri la urmatoarea speta:
o firma cu mai multe puncte de lucru.,inchide unul dintre ele,deoarece il vinde,iar ... (vezi toată discuția)