avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Penalitati intarziere
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Penalitati intarziere

Un furnizor mi-a livrat cu intarziere marfa si conform contractului i-am facturat penalitati. As dori sa imi spuneti daca exista stipulat in legislatie ca am obligatia sa scad aceste penalitati din factura emisa de furnizor si sa ii platesc mai putin cu penalitatile sau pot sa ii platesc factura integral si astep sa imi platesca el factura de penalitati. Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Oranina Dumitru , Contabil 10:05, 24 Iunie 2010
In legislatie este stipulat ca nu se pot compensa conturile de activ cu cele de pasiv. Totusi exista o exceptie - se pot compensa facturile de peste 10.000 lei prin sistemul IMI, iar facturile sub 10.000 lei prin ordine de compensare, documente cu regim special achizitionate de la Imprimeria Romana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare datorii-creante! elena.cringeanu elena.cringeanu Buna ziua!Am o problemuta! Am de recuperat o creanta in valoare de 33700 ron de la o societate careia i-am facturat produse in 03.09, cu termen de plata peste ... (vezi toată discuția)
Tva la incasare CIMPEANU MIRELA CIMPEANU MIRELA pentru o societate care nu aplica sistemul TVA la incasare (are cifra afaceri > 2250000 lei), cum se procedeaza cu colectarea si deductibilitatea la facturi?#-o (vezi toată discuția)
Ordine compensare eulia eulia Buna ziua! Daca firma noastra a emis mai multe facturi catre o alta firma, care la randul ei ne-a emis o factura de aprox. 19.000 lei, compensarea se face ... (vezi toată discuția)