avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... concesiune teren primarie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

concesiune teren primarie

Buna ziua.Ma numesc Dragnea Eugeniu si am si eu o nelamurire.An un teren in suprafata de 243mp langa casa unde locuiesc in folosinta din anul 1985fara acte pe care l/am folosit fara sa fiu deranjat de nimeni.In anul 1998am primit dreptul de folosinta de la primarie,drept pe care l/am folosit pana in acest an fara sa fiu tulburat de nimeni.Din acest an primaria m/a somat ca din 2000 nu mai am drept asupra terenului,eu nestiind acest lucru si platind toate taxele si impozitele aferent acestui loc pana in prezent.Am mers la primarie sa discut cu primarul si cum nu era acolo ,am intrat la d-nul Manea Daniel director executiv D,A.D.P.P.,care m-a informatca nu mai am drept asupra terenului,dar i-mi poate oferidoar150mpdin acel loc.INTREBAREam sanse sa cistig acest loc prin judecata-uzucapiuni?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 13:48, 24 Iunie 2010
Buna ziua !
Nu puteti invoca uzucapiunea. Consider ca sansele dumneavoastra sunt minime in cazul unei actiuni in instanta.
Uzucapiunea de scurta durata( 10- 20 de ani) impune printre altele, ca o conditie necesara existenta unui just titlu, pe care dumneavoastra nu- l aveti ).
In alta ordine de idei, daca terenul ce v- a fost concesionat apartine domeniului public, atunci sansele dumneavoastra sunt ZERO, avand in vedere ca in ceea ce priveste acest domeniu, institutia uzucapiunii nu poate fi invocata.
Cu stima !
Ultima modificare: Joi, 24 Iunie 2010
Marius Zaharia, Avocat
prin uzucapiune nu aveti sanse, deoarece nu indepliniti conditiile de a uzucapa, avand in vedere faptul ca din anul 1998 pana in prezent sau 2000 cum ati scris dumneavoastra vorbim de o detentie precara, fapt ce intrerupe cursul prescriptiei achizitive, sfatul meu este sa consultati un avocat pentru a analiza in concret situatia juridica a terenului.
va multumesc pt.raspuns si asi dori daca se poate sa-mi spuneti cum pot sa intru in posesia acestui teren.Va multumesc
va multumesc,si asi dori daca se poate sa-mi spuneti cum pot sa intru in posesia acestui loc?
Pai, daca primaria nu vrea sa prelungeasa contractul de concesiune, nu prea aveti ce face... Eventual, daca doresc sa vanda acel teren, il puteti cumpara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune mario49 mario49 Buna ziua Tatal meu a cumparat o casa in anul 1985 in localitatea Comisani DB avand si un teren in spatele casei de 3500m . Pe casa are acte si pe ... (vezi toată discuția)
Obtinerea actului de proprietate beneficiind de uzucapiune andrei calud andrei calud Buna ziua! In anul 1990 am cumparat o casa si un teren vis-a-vis de casa, cu chitanta de mana. In anul 2001 primaria a incadastrat terenul respectiv ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune 30 de ani - detentie precara guest1001 guest1001 Pot sa invoc impotriva reclamantului detentia precara daca adevaratul proprietar a primit corespondenta pe adresa la care reclamantul invoca uzucapiunea de 30 ... (vezi toată discuția)