avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Temei legal pentru majorarile de intarziere pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Temei legal pentru majorarile de intarziere pentru neplata la timp a facturilor de catre beneficiar

As dori sa stiu termenul de prescriere a periodei de calcul a majorarilor de intarziere calculate pentru neplata la timp a facturilor de catre beneficiar si temeiul legal pentru incasarea lor.
Cel mai recent răspuns: ContSters45263 , utilizator 20:05, 7 Septembrie 2007
Calculezi penalitati pana in momentul in care debitorul achita factura .
Sau te referi la termenul de prescriere pentru recuperarea penalitatilor prin instanta? Daca da, atunci ai 3 ani de la emiterea facturii sa soliciti in instanta recuperarea acestora.
Temeiul legal al calcularii /solicitarii penalitatilor este contractul incheiat intre parti sau factura acceptata de debitor, daca pe ea exista aceasta mentiune,;cu alte cuvinte, angajamentul debitorului ca se obliga sa plateasca penalitati de intarziere la plata facturii.
Ma refeream la perioada pentru care pot calcula majorari de intarziere la plata facturilor emise catre beneficiar, si referitor la temei legal am inteles ca este de baza contractul intre parti dar credeam ca exista o lege a contractelor comerciale care face referire in acest sens; oricum va multumesc pentru raspuns.
Legea nr. 469/2002 cu privire la disciplina contractuala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati de intarziere cezara costina cezara costina In anul 2007 am incheiat un contract de inchiriere utilaje care prevedea calcularea de penalitati de intarziere de 0,05% pe zi. Pentru penalitati se elibera ... (vezi toată discuția)
Penalitati de intarziere in materie comerciala razvan.jitaru razvan.jitaru Buna ziua Am o speta a carei rezolvare nu o gasesc, avand in vedere solutiile instantelor Intr-un contract de antrepriza beneficiarul lucrarii achita ... (vezi toată discuția)
Factura de penalitati laura-jurist laura-jurist Buna ziua am un dbeitor care mi-a achitat cu intarziere o factura. i s-a emis o alta factura de penalitati, pe care a refuzat sa o primeasca ( semneze si ... (vezi toată discuția)