avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune - iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune - iesire din indiviziune

Tatal meu a decedat in anul 2005 .Locul de veci a fost cumparat de sotul meu,(ginerele ), concesiunea fiind pe 7 ani ,dar ca titulara a ramas in acte mama mea (sotia defunctului). Suntem doi frati, doar ca numai fratele meu i-a fost dat prin donatie (sau mostenire ) ,de mama mea ,fara ca eu sa fiu anuntata de intentiile acestora . Mentionez totodata la la jud.sect .6 se dezbate succesiunea si iesirea mea din indiviziune (cateva bunuri mobile + un apart .cu 3 camere ) . Va intreb ?
Eu ,ca fiica nu aveam dreptul sa fiu citata de catre notar ???. S-au pot cere in instanta anularea actului de donatie asupra locului de veci ?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 20:30, 24 Iunie 2010
Mama traieste? atunci nu avea cum sa ii lase prin mostenire fratelui dvs., eventual donatie sau vanzare-cumparare. Dar, totusi, concesiunea nu se poate dona sau vinde...nu imi dau seama ce act a fost facut.
V-ati interesat la cimitir?

Daca s-a facut un act la notar intre mama si fratele dvs. nu trebuia sa fiti citata. In timpul vietii dispunem cum dorim de bunurile noastre si nu puteti ataca donatia, repet, daca mama traieste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfert loc veci nedeclarat la succesiune. cameliaandreescu cameliaandreescu Buna ziua, Este vorba de un loc de veci (2 morminte) care initial au apartinut bunicului si celor 2 frati ai lui. Unul din fratii bunicului a murit in ... (vezi toată discuția)
Succesiune ionescu.mimi ionescu.mimi Va rog sa aveti amabilitatea sa-mi raspundeti si mie la urmatoarele intrebari: 1. Daca unul dintre soti moare, iar cei doi soti nu au avut copii, cine are ... (vezi toată discuția)
Reconcesionare loc veci - pierdut act concesiune monicaraluca monicaraluca Am pierdut actul de concesiune a locului de veci, concesiunea acestuia a expirat (25 ani) si am vrut sa o reconcesionez, am facut anunt in ziar referitor la ... (vezi toată discuția)