Mama mea s-a despartit de tatal meu acum 12 ani cand eu aveam varsta de 10 ani.Nu ne-am mai intalnit pana cand eu am implinit 14 ani si atunci o singura data, nu mi-a platit pensie alimentara. El locuia cu mama sa, care a decedat cu trei ani in urma si care mai avea doi copii. Acum un an si jumatate a decedat si tatal meu. Cea care s-a ocupat de inmormantare a fost sora lui , cu care locuia in aceeasi curte impreuna cu copii acesteia. Nu am fost chemata la inmormantare, dar am ajuns la cimitir dupa jumatate de an. Din auzite, am inteles ca tatal meu ar fi lasat partea lui de mostenire unui nepot, insa nu am vazut acte care sa confirme.
Intrebarea este cum as putea sa aflu daca s-au facut sau nu acte si daca ma afecteaza in vreun fel faptul ca nu am pastrat o legatura mai stransa. Va multumesc.
Si, ma rog, cine ar fi avut obligatia de informare? Si de unde rezulta aceasta obligatie? Din care text de lege?
A, daca alti succesibili i-ar fi ascuns faptul decesului (in sensul de a face afirmatii contrare, ca defunctul traieste si e bine merci) am mai putea discuta despre repunerea in termen. Altfel, ma indoiesc. Daca se intemeiaza, in cererea de repunere in termen, pe faptul ca nu a fost anuntat de ceilalti succesibili, mi-e greu sa cred ca va avea vreo sansa.
Sucesiune
marianbica
Buna ziua,va rog sa ma ajutati sa inteleg un lucru.
In 1991,13 ianuarie defunctul decedeaza.Raman mostenitori sotia defunctulu + 8 copii.Are loc ... (vezi toată discuția)