avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemizatie pt tata pt cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemizatie pt tata pt cresterea copilului

am nascut acum 2 luni...nu pot beneficia de indenizatie pt ca mai am o restanta la facutate si nu am putu sa-mi dau licenta(st studenta ultimul anu).am astepta sa vad daca pot reusi sa-i iau restanta ..astfel am intrziat cu 2 luni ca sa ducem actele ...sotul a vrut sa ia el prenatalul insa seful lui refuza sa-il dea..ce pot face?X-( el lucreaza de 2 ani la firma.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:46, 25 Iunie 2010
1. CCC pana la 2 ani se poate lua si intrerupe oricand pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului.
2. Daca angajatorul tatalui refuza sa-i aprobe CCC, sa faca o sesizare la ITM si la Agentia de Prestatii Sociale (fosta Directie pentru Munca si protectie Sociala).
refuza sa-i complecteze adeverinta pe motiv ca au trecut 60 de zile...eu am nascut pe 15 aprilie...mai st 5 zile in care pot depune actele si el tot refuza.
1. Nu conteaza cate zile au trecut. Adeverinta se completeaza pentru cele 12 luni premergatoare nasterii copilului chiar daca se elibereaza mai tarziu.
2. Cum v-am spus si mai sus, in CCC se poate intra oricand pana la varsta de 2 ani.
3. Angajatorul ori este nestiutor ori este rau intentionat. Suneti-i ca-l veti actiona in judecata si ii veti cere si adeverinta si daune.
mai nou ia marit sotului salariul ..ca sa nu intre in prenatal.daca ii dau licenta in februarie si o iau ..as putea sa iau eu prenatalul si mi-ar veni bani din uram?
1. Daca nu depuneti actele in termen de 60 de zile atunci indemnizatia se acorda de la data depunerii acestora.
2. Din pacate dvs. intrati sub incidenta Normei de aplicare a OUG 148/2005, art.4(7), lit.j) care spune ca din cele 12 luni premergatoare nasterii pot face parte si perioadele in care persoana in cauza:
j) a urmat cursurile de zi ale învăţământului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normală a studiilor respective, cu condiţia absolvirii acestora cu examen de licenţă sau de diplomă organizat în prima sesiune.
Ultima modificare: Vineri, 25 Iunie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de cresterea copilului marinela210488 marinela210488 mai pot beneficia de indemnizatie de cresterea copilului pana la 2 ani daca am beneficiat de somaj iar acum am intrat in prenatal . Mentionez ca nu am licenta ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pentru studenti lorisimo84 lorisimo84 buna ziua! am terminat facultatea in iunie 2010, dar datorita starii de sanatate din timpul sarcinii nu m-am putut prezenta in sesiune de restante 22-29 iunie ... (vezi toată discuția)
Cum intra tatal in ccc? C.Geta C.Geta Tatal vrea sa intre in ccc.copilul are 11 luni.am optat pentruccc pana la implinirea varstei de 2 ani.in sept am vrea sa depunem actele ca tati sa intre in ccc ... (vezi toată discuția)