avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... probleme locative
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

probleme locative

La 1 oct contractul a fost reziliat pt recalcularea chiriei ( micsorarea ei ), insa de atunci si pana azi nu s-a mai incheiat alt contract in scris deoarece proprietarul a refuzat sa declare noua chirie sub pretextul ca „ lui nu-i raman suficienti bani daca ar declara suma incasata si plati impozitul aferent”. Deci s-a platit chiria lunar fara a avea un contract scris sau chitanta de mana pt sumele platite.
Insa am un email datat in care proprietarul recunoaste ca din 1 oct 2009 si pana azi eu i-am platit lunar chirie. Suma de 450 euro platita ca garantie este inca la proprietar, dar si despre aceasta se mentioneaza in corespondenta.

1- cum imi recuperez suma de 450 euro garantie?
2- pot sa cer compensatie pt acea suma ( 450 euro) ramanand inca o luna in apartament?
Ultima modificare: Vineri, 25 Iunie 2010
dorneanu , utilizator
Cel mai recent răspuns: Andreea Tudor , Avocat 19:48, 24 Iunie 2010
totul depinde de cum va intelegeti cu proprietarul.In cazul in care nu veti reusi sa-l convingeti sa va lase inca o luna in apartament ori de a va restitui garantia singura cale este de a-l actiona in instanta pentru recuperarea acestei sume.
Ultima modificare: Joi, 24 Iunie 2010
Andreea Tudor, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietar disperat dupa bani mese76 mese76 Buna seara! Sunt un fost chirias si in urma cu doua zile m-am trezit la serviciu cu o petitie din partea fostului proprietar prin care ma numeste \"escroc\" ... (vezi toată discuția)
Imobiliare garantie (contract de inchiriere) bibi123 bibi123 am inchiriat un apartament 2 camere am platit 450 de euro chiria 450 de euro grantia plus 250 de euro comisionu la agent am facut contrat in care se ... (vezi toată discuția)
Restituire garantie contract inchiriere simonila simonila Buna ziua, Ca persoana juridica am incheiat in anul 2008 un contract de inchiriere pentru un spatiu comecial ( proprietar fiind o persoana juridica), pentru ... (vezi toată discuția)