avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj tehnic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj tehnic

afecteaza somajul tehnic la concediul de odihna pe anul respectiv ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:41, 28 Iulie 2010
Salariul minim brut pe economie este acum de 600 lei, deci 25%= 150 lei.
Va multumesc foarte mult .
Deci , daca eu platesc contributia pt un program de 2 ore (salariu 180 Ron ) ar fi chiar putin mai bine pentru calculul punctului de pensie ?
1. Nu va fi deloc "putin mai bine".
2. Am spus ca nu conteaza programul de lucru (fie ca e 8 ore pe zi sau mai putin) ci conteaza salariul si contributia pltaita la CAS.
3. Indiferent de timpul lucrat salariul se imparte la salariul mediu din luna respectiva.
Eu as prefera sa inchei chiar pentru o ora /zi ca nu mai pot sa platesc dar contabilul imi spune ca nu se poate si nu inteleg de ce dansul crede ca timpul minim de lucru pentru un contract partial este de 2h/zi.
1. Contabilul dvs. a ramas in urma cu modificarea Codului muncii. El are versiunea initiala din 2003.de ce nu intraba la ITM?
2. Prin OUG 55/2006, art.101 din Codul muncii s-a modificat si, acum, arata asa:
Art. 101. - Salariatul cu fractiune de norma este salariatul al carui numar de ore normale de lucru, calculate saptamanal sau ca medie lunara, este inferior numarului de ore normale de lucru al unui salariat cu norma intreaga comparabil.
3. Asadar nu mai spune ca trebuie minim 2 ore pe zi. Poate sa fie si o ora pe saptamana sau pe luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca rusumaria1 rusumaria1 se considera vechime in munca ,(contract de munca cu timp partial de 2 ore/zi) in perioada somajului tehnic,care reprezinta perioada cotizabila dar nu si ... (vezi toată discuția)
Zile de concediu de odihna pt.contracte partiale gicubutnaru gicubutnaru Legat de nr.de zile de concediu pt.contracte partiale am gasit pe acest forum,mai multe raspunsuri.Care e cel corect ? 1. Indiferent daca CIM este cu timp ... (vezi toată discuția)
Vechimea in munca Andreia Brotea Andreia Brotea Buna ziua, Vechimea in munca se pastreaza si cu doua ore lucrate pe zi sau se calculeaza in functie de numarul de ore lucrate? Contributia la asigurarile ... (vezi toată discuția)