succesiunea s-a facu anul acesta in luna mai,nu s-a deschis exact dupa moartea bunicii,prin urmare sa inteleg ca conform articolui 700 din codul civil detinatorul testamentului poate sa conteste succesiunea in decurs de 6 luni cu drept de prelungire inca 6 luni?
va rog sa ma lamuriti,poate am interpretat gresit articolul
Persoana in favoarea careia se lasa un testament se numeste legatar.
Intelegem ca testatara a decedat in 2008. Legatarul ar fi in termen sa atace certificatul de mostenitor ( 3 ani de la deschiderea succesiunii=data decesului).
Cel care dispune, printr-un testament, asupra unui bun este testator.Cel care primeste, testatar :)
Liberalitatile sunt legate sau donatii .Testamentul, fiind cuprins in notiunea legatelor.
Testamente reciproce
jeana
Stimati forumisti
acum 3 ani am facut doua testamente reciproce pt toate bunurile comune facute in timpul casatoriei precum si pt bunurile obtinute din ... (vezi toată discuția)
Testament
RAD EMIL
o persoana lasa prin testament intreaga mostenire unui nepot incit sotul ia decedat de mult au avut o fata care a decadat si ea inainte de a de face ... (vezi toată discuția)
Art.841 c.civ.
sarm07opr
Va rog sa-mi explicati si mie urmatoarea speta in conformitate cu art.841 Cod Civil.
Strabunica a avut trei copii(doi baieti si o fata). La randul lor copii ... (vezi toată discuția)