Pentru situatiile prevazute la art.56 alin. (1) lit. d)—k) C.mun., constatarea cazului de incetare de drept a contractului individual de munca se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie a angajatorului, si se comunica persoanelor aflate in situatiile respective in termen de 5 zile lucratoare
eu ziceam de suspendare, nu incetare - art. 50 Codul Muncii (ex: concediu de maternitate).
Deci se intocmeste...iar daca dupa concediul de maternitate, angajata doreste sa intre si in concediu de intretinere copil, mai inainteaza angajatorului cerere in acest sens sau nu, avand in vedere ca la acel moment la dosarul ei de personal si ITM exista o decizie de suspendare CIM.
Concediu de maternitate are caracterul unui concediu medical. Nu este obligatorie intocmirea si inregistrarea la ITM a deciziei de suspendare a contractului conform art.50 lit.a din Codul Muncii (suspendare de drept).
Da, pentru a intra in concediu de crestere copil, persoana in cauza va face cerere in acest sens. In baza cererii i se va suspenda contractul cu art.51 lit.a din Codul muncii.
Unlele primarii cer ca dosarul privind indemnizatia pentru cresterea copilului sa contina si o copie dupa decizia de supendare a contractului pentru cresterea copilului.
Si daca totusi se intocmeste decizie in baza art. 50 lit a, se mai depune inca una ulterior cererii ce concediu a angajatei? Exista vreo incompatibilitate intre cele doua, datorita faptului ca survin una dupa cealalta, fara perioada lucrata intre ele?