avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendare si revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendare si revisal

Buna ziua.Am o nelamurire in privinta unui aspect,in ceea ce priveste o salariata care beneficiaza in acest moment de concediu medical -prenatal,astfel ca, contractul individual de munca ii este suspendat conf.art 50 lit.a -Codul Muncii(concediu maternitate).Suspendarea nu se poate opera in Revisal pentru ca art.50(a) nu este inclus in program ca si articol din lege.Intrebarea mea este;avand in vedere ca cim este suspendat ,iar conf.art.49(6) - C.Muncii astfel:"In cazul suspendarii contractul individual de munca se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea,modificarea sai incetarea contractului individual de munca,cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept",cum voi putea opera in Revisal modificarea salariului incepand cu data de 01.02.2013(HG23/2003)?!.Contractul individual de munca va fi suspendat in baza certificatelor medicale(prenatal si postnatal) iar apoi va continua suspendarea in baza art 51 ,art.1(a) -Codul Muncii pentru cresterea copilului pana la doi ani,deci cand ii voi mai mari salariul?

M-am gandit la varianta urmatoare:voi inceta suspendarea pentru concediu de maternitate in ziua imediat urmatoare ultimei zile de concediu medical,tot in aceeasi zi voi face act aditional de majorare salar si tot in aceeasi zi voi face act aditional in urma cererii salariatei,pentru concediu crestere copil pana la doi ani(deci continuarea suspendarii)dar in baza art.51 ,art.1,lit a ,deci suspendare in baza altui articol din Codul Muncii,care o pot opera in Revisal.Este corect asa?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:53, 2 Februarie 2013
Modificarea salariului se va opera la data cand revine la serviciu dupa incetarea concediului medical ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea de drept suciu_diana suciu_diana Buna seara, in cazul suspendarii de drept se redacteaza decizie de suspendare a CIM? In toate cazurile prevazute de Codul Muncii? Multumesc. (vezi toată discuția)
Suspendare contract de munca maternitate simona_iunie simona_iunie Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti care este momentul in care se suspenda la ITM contractul de munca al unie angajate aflata in maternitate: imediat ce primeste ... (vezi toată discuția)
Suspendare c i m divele divele O salariata inceteaza concediul ptr. crestere copil pana la 2 ani la data de 11.11.2012. De la data de 12.11.2012 intra in concediu prenatal ptr. cel de-al 2 ... (vezi toată discuția)