avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendarea de drept
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendarea de drept

Buna seara,

in cazul suspendarii de drept se redacteaza decizie de suspendare a CIM? In toate cazurile prevazute de Codul Muncii?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: suciu_diana , utilizator 10:50, 25 Iunie 2010
Si eu am un caz asemanator si am fost la ITM sa intreb. Mi s-a spus sa fac decizie de suspendare cu art.50 lit a, iar dupa cele 126 de zile de maternitate_ decizie de incetare a suspendarii si,cu aceeasi data, o alta decizie de suspendare cu art.51 lit a.
Suspendarea contractului conf.art.50 lit.a din Codul muncii este o suspendare de drept, pe durata concediului de maternitate.

Concediu de ingrijire copil este un concediu care se acorda la cerere, contractul de munca se suspenda din initiativa salariatului. In acest caz se emite o alta decizie de supendare a contractului conf art.51 lit.a din Codul muncii.

Chiar daca ati intocmit o decizie de suspendare pe durata concediului de maternitate, va trebui se intocmiti o decizie de supsendare si pe durata concediului de ingrijire copil.
Va multumesc mult pentru clarificari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare contract de munca maternitate simona_iunie simona_iunie Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti care este momentul in care se suspenda la ITM contractul de munca al unie angajate aflata in maternitate: imediat ce primeste ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate sunyigabi sunyigabi Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva informatii clare, in ceea ce priveste concediul de maternitate, si anume:daca angajata a depus cerere pt acest ... (vezi toată discuția)
Suspendare si revisal Vilcu Gina Vilcu Gina Buna ziua.Am o nelamurire in privinta unui aspect,in ceea ce priveste o salariata care beneficiaza in acest moment de concediu medical -prenatal,astfel ca, ... (vezi toată discuția)