avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA cu norma in IT - cum ma afecteaza elucubratiile ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA cu norma in IT - cum ma afecteaza elucubratiile guvernului?

Buna ziua,

Sunt PFA cu norma de venit si lucrez pe contract de colaborare cu o firma de soft. Cum ma afecteaza noua lege a impozitarii activitatilor independente? Pana acum plateam impozit tot 16% din norma, iar activitatea dependenta sau nu este imposibil de dovedit. Ce parere aveti?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: kleytos , utilizator 12:15, 26 Octombrie 2010
Si care mai e treaba atunci cu raspunderea solidara? Adica eu ii facturez firmei 1000lei. Din acest 1000lei practic firma va retine toate impozitele/taxele/kkt-urile posibile si eu cu pfa cu norma de venit nu ma mai intereseaza?
alexbejan a scris:

Si care mai e treaba atunci cu raspunderea solidara?

Nu raspunderea e solidara, ci obligativitatea plati taxelor.


impozitul pe venit și contribuțiile sociale obligatorii,
stabilite potrivit legii, vor fi recalculate și virate, fiind datorate
solidar
de către plătitorul și beneficiarul de venit.



Adica eu ii facturez firmei 1000lei. Din acest 1000lei practic firma va retine toate impozitele/taxele/kkt-urile posibile si eu cu pfa cu norma de venit nu ma mai intereseaza?

Da.
acum ca a aparut OG si a aparut si modificarea modificarii care ii situatia pentru un PFA cu norma in IT pentru luna in curs???
Ce trebuie sa declare si unde si ce trebuie sa plateasca?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa cu norma de venit cris2279 cris2279 Ce va trebui sa plateasca un PFA cu norma de venit fixa pe an (domeniu: Activitati de informatica) dupa aceste norme noi? Imi spuneti va rog un caz concret : ... (vezi toată discuția)
Pfa - contracte cu firme din afara ue bogdanfe bogdanfe E posibil ca o persoana fizica autorizata (daca e relevant, domeniu de activitate e IT, norma fixa de venit) sa aiba un contract cu firme din afara UE (pe mine ... (vezi toată discuția)
Activitati dependente paris.blonda paris.blonda Un specialist in IT are activitate dependenta - mai precis lucreaza cu baza materiala a firmei si el contribuie doar cu mintea sa- si emite o factura ... (vezi toată discuția)