avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare pata somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare pata somaj

Daca in timpul perioadei de somaj sunt angajat la o alta societate cu contract pe perioada nedeterminata iar dupa 3 luni acesta se reziliaza din motive neimputabile angajatului , mai beneficiez de ajutor de somaj?pe ce perioada?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:15, 25 Iunie 2010
Daca dupa trei luni angajatorul va restructureaza postul cu art.65 alin 1 din CM beneficiati de somaj, insa daca v-ati despartit cu acordul partilor art.55 b din CM sau v-ati dat demisia cu art.79 din CM nu mai beneficiati de somaj.
1. Beneficiati de indemnizatie de somaj daca aveti lucrate si cotizate la somaj 12luni in ultimele 24 de luni.
2. Lunile in care ati fost in somaj nu sunt considerate ca fiind perioade de cotizare la somaj.
3. Asa ca din ultimele 24de luni scadeti lunile cat ati fost in somaj si trebuie sa va ramanacel putin 12 luni lucrate si cotizate la somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai pot primi indemnizatie de somaj? bogdan777b bogdan777b salutare...as dori si eu o informatie daca se poate! am fost dat in somaj anul trecut in octombrie si am beneficiat de somaj pana in aprilie dupa care am fost ... (vezi toată discuția)
Cand pot intra in somaj ? prismatrade prismatrade Am urmatoarea situatie din cartea de munca : -in 20.05.2009 a incetat CCC - 2 ani -21.05.2009 reluat activitatea -21.05.2009- desf. contr. munca ... (vezi toată discuția)
Beneficiere somaj - demisie sau concediere ??? FlorinCristian FlorinCristian Buna ziua , sunt interesat de un amanunt : sunt angajatul unei companii de 7 luni , acum in prezent am ramas doar 3 angajati , as dori sa stiu pentru a ... (vezi toată discuția)