avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu compensatoriu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu compensatoriu

buna ziua.va rog sa ma indrumati spre o rezolvare favorabila.am fost concediat cu art. 65 (1) codul muncii, deci din motive ce nu tin de persoana mea.conform CCM am dreptul la un salariu compensatoriu.l-am intrebat pe dir. exec despre acest lucru si mi-a raspuns ca nu voi primi deoarece nu are firma bani, dar voi face o precizare si anume:contractul mi-a incetat pe 25 iar cu 1 a lunii ce a urmat au angajat o persoana in alta pozitie, deci au bani, nu??? mai mi-a spus ca ma pot adresa in justitie dar ca o sa mi se rezolve cazul in cativa ani.
intrebari:
1. cui sa ma adresez dar va rog sa fiti cat mai exacti
2. cat poate dura acest proces deoarece cererea mea este cat se poate de corecta si este foarte clar prevazuta in CCM
3. in cazul in care in care se prelungeste si vor fi termene peste termene pot sa cer despagubiri???
va multumesc anticipat si astept un raspuns urgent din partea dumneavoastra
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 19:59, 25 Iunie 2010
1. Sesizati Tribunalul din judetul unde aveti domiciliul. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
2. Acest proces nu poate tine asa de mult. Angajatorul vrea sa va faca sa renuntati.
Daca sunteti din Bucuresti si introduceti acum, primul termen il aveti dupa martie 2011...Poate dura in cel mai bun caz 3-4 termene( celelalte cam la 1, 2 luni)
Cui sa cereti despagubiri, instantei? si credeti ca aveti vre-o sansa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salar compensatoriu blareanabel blareanabel incepand cu data de 01martie 2009 firma la care am lucrat m-a trimis in somaj,mentionez ca la data respectiva nu m-am interesat nicaieri daca pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu syka syka Buna ziua. Ma numesc Sica si in data de 1.07.2009 mi s-a desfacut contractul de munca conf. art.65 alin 1 si 2 din Codul muncii. Conform CMNN trebuia sa ... (vezi toată discuția)
Termen cedo anemary29 anemary29 am pe rol la cedo un dosar.acum cateva luni am primit o instiintare prin care mi se comunica ca dosarul meu se afla la cam 3 si mi s-au cerut ceva acte ... (vezi toată discuția)