avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... telefon
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

telefon

sms-urile de pe tel.poate fi ca proba in instanta
nu,dar uneori judecatorul poate tine cont,eu am reusit intr-o cauza acest lucru
nu constituie proba in instanta, insa transcrise pot ajuta judecatorul sa-si formeze convingerea intima asupra spetei.
Nu costitue proba dar intradevar asa cum au spus cei de mai sus va pot ajuta
Cu toate acestea nu va bazati doar pe acestea
Bafta
In cauzele penale privind infractiunea de santaj, de exemplu, va pot ajuta. Acestea vor fi transcrise si avute in vedere de organele de urmarire penala si de judecator.
In situatia unei perchezitii informatice dispuse de organele de urmarire penala, aceste sms-uri pot fi folosite, impotriva sau in favoarea inculpatului, ca mijloc de proba daca se coroboreaza cu alte mijloace de proba.
In litigiile civile, acestea nu au prea mare valoare, dar pot fi folosite daca se coroboreaza cu alte mijloace de proba. Doar judecatorul va stabili valoarea probatorie a acestora in speta dedusa judecatii. ;)
De ce sa nu fie probe, mai exact? Ce anume sta in calea lor de probe?

Eu le-am folosit ca probe, legal, am adus martori in completare, aratand ca sunt inceputuri de dovezi scrise. De ce nu?
O hartie nesemnata poate fi inceput de dovada scrisa, un sms nu? :O Pentru ca?...
Nu am auzit argumentarea asta cum ca nu se pot folosi niciodata. Cred ca indeplinesc toate conditiile legale de inceput de dovada scrisa, ba chiar le vad mai sigure decat inceputul clasic de dovada scrisa.

Argumente contra?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod procedura penala dany112 dany112 buna ziua , daca in timpul urmarii penale au fost ridicate telefoanele mobile si sigilate si nu s-a efectuat perchezitia informatica in prezenta inculpatului ... (vezi toată discuția)
Chitantele semnate de mana fara martori au valoare juridica? nicoleta1975 nicoleta1975 Am fost obligata sa semnez o chitanta de mana cum ca sunt datoare o suma de bani (fara nici o justificare) unei alte persoane, care acum ma santajeaza ca ma da ... (vezi toată discuția)
Folosirea ca proba a converstiilor de pe forum abcana abcana se poate folosi recunosterea unei perosnae pe forum,c a savarsit o infractiune,pentru condamnare? cred ca stii situatia.mama mea este inchisa.a scris pe ... (vezi toată discuția)