avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recuperare documente financiare de la fostul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recuperare documente financiare de la fostul administrator

Buna ziua,
In urma deciziei locatarilor care locuiesc pe scara mea, am constituit o asociatie noua de locatari. Insa furnizorii de utilitati ne-au comunicat ca avem datorii destul de mari. Fostul administrator nu vrea sa ne dea documentele pentru a putea stabili cine se face vinovat de aceste datorii.
As vrea sa stiu care este baza legale prin care putem obtine toate documentele, in asa fel incat sa facem o expertiza financiara.
Mai mult decat atat, v-as ruga sa ma indreptati si spre un expert care ne poate ajuta cu aceasta analiza.
Cu stima.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:43, 15 Septembrie 2017
Sunteti asociatie de proprietari cu acte in regula?
Va intreb asta pentru ca in dosarul de infiintare a asociatiei de proprietari ar fi trebuit sa aveti si un PV de predare a gestiunii de la vechea asociatie noii asociatii care statea sa se infiinteze. Cum v-ati infiintat daca nu exista acest PV?
Puteti apela la Primarie - Serviciul Relatii cu Asociatiile de proprietari. Acesta poate solicita actele contabile ale asociatiei si lamuriri de la administrator in vederea efectuarii unei expertize contabile. ;)
~ Conținut șters la cerere ~
Trebuie sa intreb, insa nu cred sa existe predare primire, intrucat vechiul administrator refuza cooperarea.
Din posturile de pana acum deduc ca:
1. trebuie sa ne adresam Procuraturii
2. trebuie sa deschidem actiune in justitie
3. trebuie sa ne adresam Primariei.
Mentionez ca Politia a fost sesizata insa nu poate lua nicio masura pentru a ne ajuta.
Voi incerca intai varianta cu Primaria, dar ar trebui sa stiu in ce masura Primaria se poate implica in actiunea noastra. Pentru ca la cat sunt de cooperanti, ar putea sa ne trimita tot la tribunal.

Alte discuții în legătură

Control asociatii de proprietari marilyn31 marilyn31 Ma vad ajunsa in situatia deschiderii unei actiuni pe contencios-administrativ. In baza art.51 art. (4) din legea 230/2007, sunt mandatate trei institutii ... (vezi toată discuția)
Preluare asociatie de proprietari laurab82 laurab82 cum se face o preluarea unor blocuri (infiintandu-se o noua asociatie) din alta asociatie cand blocurile care trebuie sa intre in noua asociatie au datorii ? ... (vezi toată discuția)
Expertiza financiar contabila mariadroj mariadroj Buna ziua ! Suntem o noua asoc de propr infiintata in urma unor batalii crancene (cu greu am strans 50%+1), iar acum, multi vor sa angajam pe vechea admin la ... (vezi toată discuția)