avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... angajare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

angajare

mentionez ca sant in somaj si din data de 23.06.2010 am semnat un contract de munca pe perioada nedeterminata, as dori sa stiu ce trebuie sa fac in continuare cine trebuie sa anunte angajarea la ajofm angajatorul sau eu, in cat timp,care sant pasii urmatori pentru a beneficia de 30% din valoarea somajului.va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:19, 26 Iunie 2010
Dv. sunteti obligat in temeiul dispozitiilor art. 41 alin. 1 lit. b din Legea nr. 76/2002:
Art. 41. - (1) Persoanele care beneficiaza de indemnizatie de somaj au urmatoarele obligatii:
a) sa se prezinte lunar, pe baza programarii sau ori de cate ori sunt solicitate, la agentia pentru ocuparea fortei de munca la care sunt inregistrate, pentru a primi sprijin in vederea incadrarii in munca;
b) sa comunice in termen de 3 zile agentiei pentru ocuparea fortei de munca la care sunt inregistrate orice modificare a conditiilor care au condus la acordarea drepturilor;

Angajatorul este obligat sa anunte AJOFM despre faptul ca v-a angajat, conform prevederilor art. 41 alin. 2 din Legea nr. 76/2002:
(2) Angajatorii care au incadrat in munca, conform legii, persoane din randul beneficiarilor de indemnizatii de somaj au obligatia de a anunta in termen de 3 zile agentiile pentru ocuparea fortei de munca la care acestia au fost inregistrati.
(3) Obligatia prevazuta la alin. (2) revine si caselor teritoriale de pensii care au stabilit si au pus in plata pensiile cuvenite beneficiarilor de indemnizatie de somaj.

...........................
Art. 44. - Incetarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupa cum urmeaza:
a) la data incadrarii in munca, conform legii, pentru o perioada mai mare de 12 luni;

...........................
Art. 45. - (1) Suspendarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupa cum urmeaza:
.............................
c) la data incadrarii in munca, conform legii, pe o perioada de cel mult 12 luni;

............................
Art. 46. - Drepturile banesti prevazute la art. 43 fac obiectul executarii silite pentru debite provenite din plata necuvenita a acestora, precum si pentru cazurile prevazute de Codul de procedura civila ori de alte dispozitii legale speciale.
Art. 47. - (1) Sumele acordate in mod necuvenit din bugetul asigurarilor pentru somaj, precum si orice alte debite constituite la bugetul asigurarilor pentru somaj, altele decat cele provenind din contributii, se recupereaza pe baza deciziilor emise de agentiile pentru ocuparea fortei de munca sau, dupa caz, de centrele regionale de formare profesionala a adultilor, care constituie titluri executorii.
(2) Sumele prevazute la alin. (1) se recupereaza de la beneficiari in termenul general de prescriptie legal.
;)
Cu o copie dupa contractul individual de munca (inregistrat la ITM) va duceti la AJOFM si solicitati sa completati o cerere tip pentru cei 30%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire indemnizatie de somaj incasata necuvenit fulguta fulguta ce pot sa fac in cazul in care sunt pus sa restitui indemnizatia de somaj incasata necuvenit, mentionez ce totul s-a intamplat nevoit m-am angajat dar din ... (vezi toată discuția)
Nesemnarea carnetului de somaj mb28 mb28 desi nu a fost vizat de circa 3luni(de cand sotul e plecat din tara),totusi indemnizatia de somaj vine luna de luna.Este posibil ca la un moment dat sa-mi ... (vezi toată discuția)
Daca nu anunt la somaj ca m-am angajat, pot lua in continuare indemnizatia de somaj? mihayu78 mihayu78 daca nu anunt la somaj ca m-am angajat, pot lua in continuare indemnizatia de somaj? (vezi toată discuția)