avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Restituire indemnizatie de somaj incasata necuvenit
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Restituire indemnizatie de somaj incasata necuvenit

ce pot sa fac in cazul in care sunt pus sa restitui indemnizatia de somaj incasata necuvenit, mentionez ce totul s-a intamplat nevoit m-am angajat dar din motive medicale n-am putut lucra decat doua zile(fapt ce se poate dovedi) n-am stiut ca pentru doua zile de munca trebuie sa declar la somaj si acum m-am trezit cu somatie
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:19, 2 Noiembrie 2011
1. - Indiferent ca ati fost sau nu in concediu medical sunteti buna de plata deoarece nu puteti avea in acelasi timp si indemnizatie de somaj si contract individual de munca (CIM).
- Trebuia sa anuntati la Agentia de Somaj ca ati incheiat un CIM.

2. Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca spune:
Art. 44. - Incetarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeaza:
a) la data încadrãrii în muncã, conform legii, pentru o perioadã mai mare de 12 luni;
...
Art. 47.
(1) Sumele acordate în mod necuvenit din bugetul asigurãrilor pentru şomaj, precum şi orice alte debite constituite la bugetul asigurãrilor pentru şomaj, altele decât cele provenind din contribuţii, se recupereazã pe baza deciziilor emise de agenţiile pentru ocuparea forţei de muncã sau, dupã caz, de centrele regionale de formare profesionalã a adulţilor, care constituie titluri executorii.
(2) Sumele prevãzute la alin. (1) se recupereazã de la beneficiari în termenul general de prescripţie legal.
(3) Sumele rãmase nerecuperate de la beneficiarii decedaţi nu se mai urmãresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigii de munca florin40 florin40 Va salut cu mare respect.As dori si eu un raspuns la urmatoarea problema.Am un proces pe rol cu fostul angajator pentru plata unor drepturi banesti si as dori ... (vezi toată discuția)
Venituri din contract civil vs indemnizatie de somaj hulian hulian buna seara. Ar fi urmatoarea situatie:o persoana are semnat un contract civil cu salariu peste 900 lei pe luna. indemnizatie de somaj simultan de pana n 500 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de somaj utiliz13 utiliz13 Daca esti la facultate mai ai dreptul sa beneficiezi de indemnizatia de somaj?Colega mea s-a inscris la o facultate de stat fara plata si mentionez ca ... (vezi toată discuția)