avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... grupa a doua de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

grupa a doua de munca

buna unchiul meu trebuie sa iasa la pensie a muncit in mai multe locuri printre care si la o ferma zootehnica perioada 1987-1993 ca si fochist as dori sa stiu daca se incadereaza in grupa II de munca
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 18:32, 26 Iunie 2010
Grupa a II-a de munca se demonstreaza cu adeverinta de la angajator. Nu este de ajuns daca a fost incadrat ca fochist. Angajatorul trebuia sa obtina de la ministerul muncii aprobarea pentru grupa a II-a de munca. Daca nu a facut aceasta nu se ia in calcul grupa pentru unchiul dumneavoastra.
scara a scris:
buna unchiul meu trebuie sa iasa la pensie a muncit in mai multe locuri printre care si la o ferma zootehnica perioada 1987-1993 ca si fochist as dori sa stiu daca se incadereaza in grupa II de munca

Cine sa-l incadreze in grupa II de munca in anul 2010? Potrivit pct. 6 din Ordinul nr. 50/1990, nominalizarea persoanelor care se incadrau in grupele I si II de munca se facea de catre conducerea unitatilor impreuna cu sindicatele libere din unitati, anual. Aceste perioade erau inscrise in carnetul de munca.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Iunie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
pai este trecut in cartea de munca dar fara nici o grupa inseamna ca nu are nici o grupa:(
In carnetul de munca trebuie sa scrie "in perioada aa.bb.cccc - xx.yy.zzzz a lucrat in grupa II de munca in procent de...". Daca nu exista asemenea mentiuni, inseamna ca unchiul dvs. nu a fost incadrat in grupa de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.as dori sa stiu daca fostii membri cap care au lucrat ... yby yby Buna ziua.As dori sa stiu daca fostii membri CAP care au lucrat in sectorul zootehnic beneficiaza de grupa a II de munca si care este temeiul legal.Multumesc. (vezi toată discuția)
Grupe de munca pusa2mimi pusa2mimi Am o intrebare cel putin bizara: persoana X a lucrat in perioada 1986-1993 la o fabrica de utilaj greu, unde pe langa zgomotul infernal care era in hala se ... (vezi toată discuția)
Grupa i sau ii de munca? george muresan george muresan am lucrat din 1973 si pina in 2006 la centrul de microradiofotografie medicala(MRF)Caravana MRF apoi ca centru fix o perioada munca desfasurata in mediu cu ... (vezi toată discuția)