Am o problema si poate cineva imi poate raspunde
In luna martie m-am angajat la o firma, si am lucrat pana acum cateva zile nu mi-au dat salariul i pentru luna mai, si am ales sa plec din acest motiv,mi-am scris o cerere de incetare a CIM cu acordul partilor,a fost aprobata pe loc si am plecat urmand ca a doua zi sa mi se faca lichidarea la zi(salariul aferent lunii mai,salariul pt luna iunie cat si remuneratia pt zilele de CO,aferent lunilor lucrate.)Au trecut cateva zile bune de cand am plecat si nu vor sa imi mai dea banii,sunt amanata de la o zi la alta.Ce pot face in acest caz?
Mentionez faptul ca toti colegii mei care au plecat nu au mai vazut nici un ban de la ei si nici nu au de gand sa le dea ceva.Eu trebuia sa iau salariul pt luna mai pe data de 10 a lunii acesteia si LOGIC nu am vazut un leu.Exista sanse foarte mari sa nu mai vad banii....dar nu imi permit sa le fac lor cadou peste 2000 de lei.
Ajutati-ma va rog cu un sfat!
Depuneti o sesizare la ITM si /sau deschideti o actiune in instanta impotriva acelui angajator .Cererea de chemare in judecata se depune la Tribunalul in a carui raza aveti domiciliu. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.
Cel mai probabil momentan voi face sesizare la ITM ,iar daca nici asa nu se rezolva voi merge mai departe.(banuiesc ca ITM-ul le da un termen de achitare a restantelor salariale...nu?) Mi-e frica sa fac acest lucru deoarece cei la care am lucrat nu au nici o frica la cate dosare PENALE au, dar totusi voi incerca sa o fac.
Multumesc pentru sfat
In urma controlului, inspectorii ITM le vor da un termen pentru a va achita drepturile banesti ... in caz contrar, angajatorul putand fi sanctionat contraventional.
Am nevoie de un sfat de la cineva avizat.Sunt asistent social al unei persoane cu handicap grav.Am un raspuns de la ministerul muncii ca am dreptul la al 13-lea salariu dar cei din primarie al carui angajat sunt refuza sa mi-l acorde.functionarii din primarie au luat al 13-lea inca din februarie.ce-i de facut?
Al 13 lea salariu
maryapop
Exista vreo lege privind acordarea celui de-al 13 lea salariu?
Sunt angajata de 3 ani la o companie, pe data de 30 noiembrie mi-am anuntat, pe cale verbala, ... (vezi toată discuția)