avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Dizolvarea Societate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Dizolvarea Societate

Buna ziua.Acum 3 ani mi'am deschis o societate comerciala, insa aceasta societate comerciala nu a functionat niciodata-am deschis'o pt ca eram student si beneficiam de anumite facilitati,urmand ca in viitor sa incep o afacere.Acum am primit cerere de chemare in judecata pt ca nu am depus situtiile financiare aferenta anului 2007,in proces cu oficiul registrul comertului.Mentionez ca in urma cu un an-doi am mai primit o cerere prin care mi se solicita sa depun situatia la fisc..am mers la fisc si mi s'a spus ca atunci cand o sa am firma activa va trbui sa aduc la cunostinta.Firma nu a fost niciodata activa,nu a functionat niciodata.Totodata sunt instintat ca,in cazul in care voi depune la registrul comertului pana la dezbaterea fondului pricinii,situatiile financiare anuale,aferente anului 2007,actiunea va ramane fara obiect.Ce sanctiuni risc?Ce pot face?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cosima , utilizator 15:19, 5 Iulie 2010
Buna ziua, am fost intr-o situatie similara insa nu a declansat ORC dizolvarea, respectiv radierea societatii, a fost alegerea mea. La fel nu avusesem activitate de la infiintare insa imi erau depuse la timp situatiile financiare. Este posibil, aproape sigur ca datorati faimosul impozit forfetar chiar daca nu ati desfasurat nici un fel de activitate si atunci e mai delicat pentru ca veti inregistra datorii la bugetul de stat. DVS ce doriti? Sa mentineti societatea in cazul in care veti avea nevoie de ea?sau sa o radiati? In oricare dintre situatii cel mai bine e sa luati legatura cu cel caruia ii este repartizata societatea dvs. la finante si sa vedeti exact cum stati.
Sunt multe raspunsuri gresite pe care le-ati primit;
1. Dv ati inregistrat o societate comerciala in anul 2007 fara activitate;
2. Singura obligatie pe care o aveati era sa depuneti declaratie pe proprie raspundere la sfarsitul lunii iunie,respectiv decembrie a fiecarui an, la Administratia Financiara,respectiv ORC ca nu desfasurati activitate;
3. Nu aveti impozit forfetar de platit
4. Nu datorati nici un ban la Administratia Financiara sau in alta parte pt ca nu ati desfasurat activitate;
5. Nu o sa aveti nimic inscris in cazierul fiscal,stati fara grija;
------6. Daca vreti sa pastrati firma ,va duceti la Adm Financiara,respectiv ORC si depuneti acele declaratii pe proprie raspundere,o sa va dea un avertisment ca nu le-ati depus in termen;
-------7.Acele dovezi de la ORC ,sa le depuneti si la Tribunal la dosarul care este pe rol , sau la Curtea de Apel daca sunteti in recurs, ca sa nu va dizolve societatea;
-------8.Daca vreti sa scapati de ea lasatii sa o dizolve ,nu veti avea nimic de platit,cheltuielile sunt suportate dintr-un fond de rezerva al societatii in care s-a cotizat la infiintare;
Cam asta e ,nu sunt alte probleme,va supun din foarte multa experienta in comercial
Buna din nou, vreau sa mentionez ceva legat de impozitul forfetar si anume:
-eu am platit imp forfetar pana in momentul radierii desi nu aveam ,,pornita" activitatea, singurele modalitati de evitare a impozitului fiind dizolvare, radiere sau suspendare pe maxim 3 ani.
Legat de cheltuieli de dizolvare, chiar credeti ca Registrul Comertului dizolva si radiaza firme gratuit fara macar sa incerce o recuperare a costurilor? Ar trebui sa afle chestia asta toti asociatii/actionarii care vor sa scape de societatile pe care le au.
Dar nu vreau sa va contrazic dna. Mihaiela, poate s-a schimbat ceva in legislatie intre timp si nu am fost pe faza.
Buna, ar trebui sa depuneti declaratie ca nu ati avut activitate de la infiintare, aceasta se depune la Oficiul Registurlui Comertului de unde apartineti,. platit 14 lei pt aceasta si rugati juristul sa va dea o intampinare cu care va duceti la tribunal cand este termenul pt a nu vi se dizolva.daca doriti insa o o dizolvati si nu aveti datorii, mergeti la registru si depuneti actele in acest sens, va costa in jur de 300 lei, fara lichidator, daca nu aveti bunuri si datorii..Degeaba nu ati functionat, pt ca la registru firma aparea in functiune, fapt pt care acestia trebuiau sa anunte tribunalul pt chemarea in judecata..
Pt Cosmia, nu...registrul nu dizolva si nu radiaza nimic gratis, sunt niste taxe impuse prin lege, dizolvarea se face in 2 etape, intai se publica actul de dizolare la monitorul oficial, iar dupa 1 luna se urmeaza depunerea la director/judecator, pt solutionare dosar.Cost total 300 lei, fara lichidator in cazul in care nu exista datorii sau bunuri.

Alte discuții în legătură

Dizolvare societate alin_bv alin_bv Spuneti-mi va rog in momentul dizolvarii unei societati, se poate face impunerea din oficiu pentru impozitul forfetar de catre ANAF chiar daca nu au fost ... (vezi toată discuția)
Depunere declaratii la orc zallyna zallyna O firma din 2008, nelucratoare de la infiintare, a depus declaratiile pe proprie raspundere ca nu a desfasurat activitate numai la fisc. Ce trebuia depus si ... (vezi toată discuția)
Lichidare/radiere din oficiu ghileaovidiu ghileaovidiu Buna ziua, as dori sa stiu ce se intampla cu un SRL, prezentandu-va situatia mea. In anul 2008 - octombrie am infiintat o societate (SRL) ca si asociat unic. ... (vezi toată discuția)