avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nu am primit salariul de o luna,nu am carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nu am primit salariul de o luna,nu am carte de munca

Buna ziua, as vrea sa ma ajutati si pe mine cu o problema: Lucrez de 2 luni la o pensiune si de o luna de zile nu mai m-a platit. Ma tot amana cu salariul. Carte de munca nu mi-a facut si nu stiu ce pot face in cazul asta. Este vreo problema daca imi iau salariul din incasari si plec?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:36, 27 Iunie 2010
1. Daca luati bani din incasari se cheama furt si veti suporta consecintele.
2. Sesizati ITM cu problema dvs.
dar eu daca nu am carte de munca cu ce pot dovedi ca am lucrat acolo? sau daca iau bani din incasari cu ce poate dovedi angajatorul ca am lucrat acolo?
Intr-adevar, nu se poate dovedi ... dar o incalcare a legii nu se poate compensa cu o alta incalcare a legii ...
Depuneti o sesizare la ITM si/sau deschideti o actiune in instanta impotriva angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu neplatit C ELENA C ELENA Am o problema si poate cineva imi poate raspunde In luna martie m-am angajat la o firma, si am lucrat pana acum cateva zile nu mi-au dat salariul i pentru ... (vezi toată discuția)
Imi poate cineva raspunde concret daca se poate face ceva. indru indru Nu voi intra in prea multe detalii deoarece as putea scrie pagini intregi asa ca voi incerca sa fiu cat mai concret in cateva randuri M-am angajat recent la o ... (vezi toată discuția)
Exista un termen? ContSters42179 ContSters42179 Buna seara! Am fost concediat - concedieri colective. Poate cineva sa-mi spuna daca exista un termen ilimita in care trebuie sa-mi primesc cartea de munca si ... (vezi toată discuția)