avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de mostenire

Matusa mea(sora tatalui meu)nu are copii,iar sotul ei a murit de curand.Detine o casa in provincie pe care 'se presupune"ca a vandut-o unei alte nepoate de frate cu clauza de intretinere.Exista titlu de proprietate pe numele mamei mele(tatal e decedat)si pe numele matusii.Intrebarea mea este :verisoara mea intra in mostenire dupa decesul matusii pentru pamantul de la camp?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 13:03, 27 Iunie 2010
N-ati mentionat daca in contractul de intretinere e prevazut si pamantul de l a camp. Sau e acelasi lucru cu casa din provincie?

Oricum, daca bunurile sunt bunuri comune din casnicia cu unchiul dvs., ea nu poate instraina decat partea ei ( jumatate di bunurile comune+mostenirea dupa sot).
Daca sunt bunurile ei proprii, poate sa le instraineze cui vrea ( achizitionate inainte de casnicie sau mostenite - de ex.cota ei din titlu).

Si raspunsul e ca, daca s-a incheiat un contract de intretinere, verisoara este din momentul semnarii proprietar, nu dupa decesul matusii. Are doar obligatia de intretinere ( alimente, ingrijire, medicamente etc. cum s-au inteles in contract) pana la sfarsitul vietii matusii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota parte mostenire mandrut mandrut Tatal meu si fratele sau au mostenit dupa bunicul o casa si 2 ha de teren. Succesiunea s-a facut in 1998. Casa nu era intabulata. Desi cei doi frati se ... (vezi toată discuția)
Mostenire nepot gesica gesica Buna ziua Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: bunica mea a lasat mostenire mamei si matusii mele (copiii) o casa la curte. Sunt singura fiica a ... (vezi toată discuția)
Nepoata din partea tatalui cionoiuroxana cionoiuroxana Buna ziua , numele meu este Cionoiu Roxana sunt din Bucuresti si am 46 ani . Vreau sa va rog sa ma ajutati sa gasesc o modalitate sau sa imi spuneti daca pot ... (vezi toată discuția)