Locuiesc in Oradea si sunt angajat la o firma cu sediul in Cluj. Sunt angajat din 20 Noiembrie 2009, se desfiinteaza postul in 1 Iulie, iar eu nu voi mai fi angajat al firmei. Am auzit ca daca nu sunt platite contributiile (toate sau unele dintre ele, nu stiu) se poate anula vechimea din cartea de munca. Nu stiti, este adevarat? Cat despre datorii la Stat, m-am uitat pe site-ul ANAF si am vazut ca, la data de 31.03.2010, au avut datorii la urmatoarele categorii:
- Contributia de asigurari sociale datorata de angajator;
- Contributia individuala de asigurari sociale retinuta de la angajati;
- Contributia de asig. pentru accidente de munca si boli prof. datorate de angajator;
- Dobanzi si penalitati de orice fel;
- s-a inceput procedura de executare silita.
Firma are multi angajati si nu pot sa stiu daca sumele datorate sunt pentru persoana mea sau alti angajati. M-au chemat pe data de 1 Iulie (Joi) la Cluj, eu voi merge maine, 28 Iunie (Luni) pentru a ma interesa de situatie inainte de a semna, voi merge la ITM si la Administratia Fiscala. Problema e ca eu nu am nici o cunostinta teoretica in domeniul acesta, si ma tem ca in cele 2 zile nu voi putea rezolva mai nimic, nu stiu ce sa intreb si pe cine.
Sunt inca tanar si experienta are o importanta cruciala pentru mine, pentru un examen de autorizare pe care il voi da (dupa ce voi mai acumula minim 5 luni experienta). Asadar, este un mijloc de a afla daca lunile lucrate nu au fost pierdute (dpdv al experientei), inainte de 1 Iulie?
Va multumesc mult!
O zi buna va doresc.
P.S. Variante de a le da un telefon si sa ii intreb pe ei cade, motivul pentru care sunt framantat e tocmai pentru ca nu am incredere in ei, asa ca ceea ce ei mi-ar raspunde nu ar avea nici o importanta pentru mine.