avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mi se poate anula vechimea?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mi se poate anula vechimea?

Locuiesc in Oradea si sunt angajat la o firma cu sediul in Cluj. Sunt angajat din 20 Noiembrie 2009, se desfiinteaza postul in 1 Iulie, iar eu nu voi mai fi angajat al firmei. Am auzit ca daca nu sunt platite contributiile (toate sau unele dintre ele, nu stiu) se poate anula vechimea din cartea de munca. Nu stiti, este adevarat? Cat despre datorii la Stat, m-am uitat pe site-ul ANAF si am vazut ca, la data de 31.03.2010, au avut datorii la urmatoarele categorii:
- Contributia de asigurari sociale datorata de angajator;
- Contributia individuala de asigurari sociale retinuta de la angajati;
- Contributia de asig. pentru accidente de munca si boli prof. datorate de angajator;
- Dobanzi si penalitati de orice fel;
- s-a inceput procedura de executare silita.

Firma are multi angajati si nu pot sa stiu daca sumele datorate sunt pentru persoana mea sau alti angajati. M-au chemat pe data de 1 Iulie (Joi) la Cluj, eu voi merge maine, 28 Iunie (Luni) pentru a ma interesa de situatie inainte de a semna, voi merge la ITM si la Administratia Fiscala. Problema e ca eu nu am nici o cunostinta teoretica in domeniul acesta, si ma tem ca in cele 2 zile nu voi putea rezolva mai nimic, nu stiu ce sa intreb si pe cine.

Sunt inca tanar si experienta are o importanta cruciala pentru mine, pentru un examen de autorizare pe care il voi da (dupa ce voi mai acumula minim 5 luni experienta). Asadar, este un mijloc de a afla daca lunile lucrate nu au fost pierdute (dpdv al experientei), inainte de 1 Iulie?

Va multumesc mult!
O zi buna va doresc.

P.S. Variante de a le da un telefon si sa ii intreb pe ei cade, motivul pentru care sunt framantat e tocmai pentru ca nu am incredere in ei, asa ca ceea ce ei mi-ar raspunde nu ar avea nici o importanta pentru mine.
Ultima modificare: Duminică, 27 Iunie 2010
cristi_225, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 16:18, 27 Iunie 2010
vechimea inscrisa in carnetul de munca, sau dupa caz, care reiese din documentele firmei la care ati fost angajat, nu se poate anula, decat daca se demonstreaza ca a fost inscrisa prin frauda. ( spre exemplu, dvs. are real 2 ani vechime, dar firma va inscrie in carnetul de munca, 5 ani) :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Duplicat carnet de munca danirl danirl In anul 2002 am depus demisia la o firma la care lucram totul ok.ei au spus ca vor incheia cartea de munca si o vor da surorii mele care inca lucra la acea ... (vezi toată discuția)
Stagiu de cotizare pentru indemnizatie ada2113 ada2113 am contract cu o firma part time si am aflat ca nu au platit stagiul catre asigurarile sociale deloc (din 2007 pana in prezent). As dori sa stiu daca exista ... (vezi toată discuția)
Acte dosar somaj - vechime si cotizatie in cazul fostului angajator societate inchisa man_alessia man_alessia Buna ziua, Am fost astazi la AJOFM Cluj pentru depunerea dosarului de somaj insa, pentru a demonstra vechimea in munca de peste 5 ani, mi s-a cerut ... (vezi toată discuția)