avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... duplicat carnet de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

duplicat carnet de munca

In anul 2002 am depus demisia la o firma la care lucram totul ok.ei au spus ca vor incheia cartea de munca si o vor da surorii mele care inca lucra la acea firma;eu am plecat in strainatate locuind acolo de 4 ani;acum cand m-am intors am aflat ca firma nu mai exista iar patronul amurit; am fost la ITM giulesti iar ei au spus sa merg la monit ofic si s-o dao pierduta;am mers apoi la Inspectia muncii in piata amzei am facut toate demersurile ,iar cei de acolo spunca nu pot cumpara cartea de munca pe pers fizica nu stiu ce sa fac daca puteti sa ma ajutati Exista ceva o lege in cazul acesta?eu nu lucrez in romania dar as vrea sa am cartea de munca pt a-mi plati asig medicale si pensia
Cel mai recent răspuns: danirl , utilizator 20:34, 25 Noiembrie 2006
Declarati pierduta cartea de munca la Monitorul Oficial.

In baza inregistrarii contractului individual de munca, la inspectoratul teritorial de munca, pentru perioada in care ati lucrat la firma respectiva puteti face drepturilor salariale, vechimea in munca si contributia la bugetul asigurărilor sociale de stat.

LEGE nr.19 din 17 martie 2000, cu completarile si modificarile ulterioare, privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, publicata in M.Of. nr. 140/1 apr. 2000, prevede situatia in care nu sunt operate inregistrari in carnetul de munca, care s-a aplica in mod simetric si in situatia in care nu se mai gaseste carnetul de munca 'in corpore'.

Art. 161

Alin (2) În condiţiile în care, pentru o anumită perioadă, în carnetul de muncă nu sunt înregistrate drepturile salariale, asiguratul poate prezenta acte doveditoare de certificare. În caz contrar drepturile salariale luate în calcul se consideră egale cu salariul minim brut pe economie, în vigoare în perioada respectivă.

Concluzie,
Faceti o cerere catre Inspectoratul teritorial de munca in care sa prezentati absolut toate elementele de indentificare a contractului individual de munca pentru perioada la care ati lucrat la firma respectiva si sa solicitati o adeverinta care sa certifice vechimea in munca, contributiile la bugetul asigurărilor sociale de stat etc. Ulterior, urmatorul angajator care o sa va intocmeasca noul carnet de munca va lua in considerare si va completa in consecinta pe baza adeverintei eliberate de ITM de mai sus.

Succes!
dle Marian cartea de munca am dat-o pierduta ,apoi am fost la inspectia muncii in piata amzei am depus monit oficial cererea pt acordarea unui duplicat al cartii de munca ,mi-au aprobat imi da un duplicat in alb dar ei spun ca nu pot sa.l ridic eu pers fizica ;ei au spus ca urmatorul angajator sau unul din urma .cum ultimul a murit am incercat la penultimul care nu vrea .Intrebarea mea este cum scot eu cartea de munca ca si pers fizica deoarece eu nu mai lucrez in Romania de 4 ani ?Si nici in viit apropiat nu cred ca voi lucra aici ,care viit angaj? ce pot sa fac ?Eu vreau cartea de munca pt a-mi plati asig de sanat si in rom pt ca cea pe care o platesc acolo nu este recunoscuta aici!Nu stiu cum sa rez sa scot duplicatul care este deja acolo dar nu mi-l da ca sunt pers fizica !dar eu nu voi avea un nou angajator in rom! nu stiu cum rezolv si daca legea zice ca numai sc-urile pot scoatecarnetele de munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdere carte de munca Ioan HERMENEANU Ioan HERMENEANU care sant pasi pentru a face reconstituirea ei (vezi toată discuția)
Carte de munca pierduta Gratziella Gratziella Buna seara! Am descoperit astazi ca nu imi gasesc cartea de munca desi stiu foarte bine ca mi-a fost data de firma unde lucram anul trecut, pentru ca numai ... (vezi toată discuția)
Pierderea cartii de munca dumary dumary Buna seara.Ma puteti ajuta cu un sfat?.Am terminat cele 42 zile de concediu de lauzie si urmeaza sa-mi depun dosarul ptr. indemnizatia de crestere a copilului ... (vezi toată discuția)