avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lipsă declarații contribuții în evidența Casei de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lipsă declarații contribuții în evidența Casei de pensii

Lipsă declarații contribuții în evidența Casei de pensii
Verificând Datele mele din sistemul de pensii, am constatat că lipsesc 3 luni de contribuție, în care totuși figurez ca slariat în Carnetul de muncă:
a) februarie 2003, luna angajării (la înființarea firmei în București)
b) iulie 2003, deși continuitate până în 2005 cu același salariu
c) ianuarie 2007, la sfârșitul căreia a încetat contractul de muncă și am fost încadrat cu contract de muncă la aceeași angajator, deoarece s-a mutat la Oradea.
Am contactat angajatorul, care:
- pentru a) și c) mi-a răspuns că nu figurez pe declarația C.A.S.
- pentru b) mi-a dat pe 5 pagini o
DECLARAȚIE privind evidența nominală a asiguraților și a obligațiilor de plată către bugetul asigurărilor sociale:
- prima pagină imprimată de calculator conținând sume, fiind scris de mână doar numele contabilului care o declară corectă și completă, cu semnătură și ștampilă,
- 4 pagini formulare fotocopiate, completate manual în căsuțele respective, unde figurează și numele meu, cu CNP, zile, sume, etc. și aceeași semnătură.
Casa de pensii spune acum că nu poate prelucra documentul pe hârtie, ci doar declarația C.A.S. pe suport electronic, declarația trebuie făcută prin programul de C.A.S. și depusă la Casa de pensii.
Angajatorul mă trimite la firma de contabilitate de la București, care a fost radiată în 2023 (probabil contabilul s-a pensionat).
Contabilul actual de la Oradea spune că nu mai sunt accesibile aplicațiile de acum 22 de ani.
Întrebări:
- cum pot rezolva luarea în evidență la Casa de pensii pentru b), unde am documente, dar pe hârtie
- cum pot rezolva pentru a) și c) când nu figurez pe declarația C.A.S., dar sunt întregistrat în carnetul de muncă cu continuitate de la 1.02.2003 până la 31.01.2007, cu singura schimbare la 1.07.2005: trecerea de la ROL la RON; salariul era primit în numerar, în Lei, abia ulterior, prin martie, s-a trecut la card, eu nu aveam controlul asupra contabilității angajatorului.
Ultima modificare: Marți, 25 Februarie 2025
seduardg@yahoo.co.uk, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract inceput si incheiat fara prezentarea carnetului de munca!? ContSters61100 ContSters61100 am incheiat activitatea la o SC X in data de 15 iulie 2008 prin demisie. am inceput in data de 16 munca la un alt job, semnand un contract si inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Recuperare carnet de munca tiuta tiuta BUNA ZIUA.VA ROG SA MA AJUTATI CU UN SFAT.EU SUNT DIN PITESTI SI,PENTRU O PERIOADA SCURTA DE TIMP,M-AM ANGAJAT LA O FIRMA CARE ARE SEDIUL IN BUCURESTI.MI-AM ... (vezi toată discuția)
Erori inregistrari electronice privind activitatea in munca Rozalia99 Rozalia99 Buna ziua, Sunt pensionata anticipat partial cu penalizare din anul 2013. Acum indeplinesc conditiile pt. pensionarea pt. limita de varsta. Verificand datele ... (vezi toată discuția)