avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... erori inregistrari electronice privind activitatea in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

erori inregistrari electronice privind activitatea in munca

Buna ziua,
Sunt pensionata anticipat partial cu penalizare din anul 2013. Acum indeplinesc conditiile pt. pensionarea pt. limita de varsta. Verificand datele din documentul privind activitatea in munca am constatat niste erori la perioadele si sumele contributive incepand cu luna iunie 2001 in urma unui transfer in alta companie. Mentionez ca aceleasi date sunt insa corect inregistrate in carnetul de munca. Am aflat ca din 1.04.2001 s-a luat in calcul ceea ce s-a inregistrat electronic la CNNP. Cum pot corecta aceasta inregistrare electronica eronata astfel incat macar pensia pt. limita de varsta sa fie calculata corect ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:15, 25 August 2016
Incepand cu 01.04.2001 nu se tine cont, la pensie, de datele inregistrate in carnetul de munca ci de datele transmise de angajator prin declaratiile nominale lunare (D112).
Rozalia99 a scris:

.... Cum pot corecta aceasta inregistrare electronica eronata astfel incat macar pensia pt. limita de varsta sa fie calculata corect ?
Multumesc.



Numai daca mai este posibil rectificarea declaratiilor lunare depuse de catre fostul dvs angajator.

Incepand cu 01.04.2011, angajatorii aveau obligatia de a depune declaraţia privind evidenţa nominală a asiguraţilor şi a obligaţiilor de plată către bugetul asigurărilor sociale de stat. Probabil ca ce aveti mentionat in carnetul demunca si ce s-a declarat prin aceasta declaratie exista diferente care pot fi rectificate.

Intrebati la Casa de pensii daca mai este posibil asa ceva.
In carnetul de munca este corect inregistrat insa eroarea este in datele transmise de angajator prin declaratiile nominale lunare. Acesta eroare se intinde pe o perioada de 5 luni.Casa de pensii mi-a dat un raspuns ambigu; m-a trimis la Casa de pensii a municipiului ca sa cer un alt defasurator cu sumele contributive si perioadele aferente.
Oare angajatorul mai poate corecta ceva daca a raportat eronat?
Va multumesc.
Angajatorul poate face declaratii rectificative pe lunile respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corectare declaratii la cas si in cartea de munca relimota@yahoo.com relimota@yahoo.com Mi s-a gresit inscrierea in cartea de munca in perioada 01.04.2000-01.01.2001, in sensul ca nu a fost cumulat salarul de baza cu sporul de vechime ,salarul de ... (vezi toată discuția)
Acte necesare la pensionare, dupa desfiintarea cartilor de munca ruxyradu ruxyradu As dori sa stiu ce acte sunt necesare pentru justificarea vechimii in munca si a salariului aferent, pentru perioada de dupa desfiintarea cartii de munca. (vezi toată discuția)
Adeverinte pt. dosarul de pensionare ContSters122901 ContSters122901 Pentru intocmirea dosarului de pensionare, adeverintele cu sporurile si contributia de asigurari sociale se ellibereaza de institutia sau unitatea ... (vezi toată discuția)