Buna ziua !
Va rog frumos, mai am o intrebare si daca se poate sa-mi raspundeti.
M-am pensionat la limita de varsta, cu o pensie de 403 lei. Patronul unde am lucrat ultima oara, mi-a inregistrat in cartea de munca anul angajarii in 2003, in loc de 2002 si ce nu inteleg, in cartea de munca figurez ca am lucrat fara intrerupere pana in 2008. insa pe anul 2003, nu mi-a platit CAS-ul, in 2004 a platit doar luna decembrie, deci 11 luni iar lipsa si a mai ''sarit'' cateva luni in urmatorii ani. Oare mai pot face acum ceva, mentionez ca pot dovedi ca am lucrat tot timpul, fara concediu de odihna.
Va multumesc.
Daca v-ati pensionat anterior datei de 1 ianuarie 2011, nu mai puteti sa faceti nimic. Cel care putea si poate sa faca ceva este numai fostul dvs. angajator, nu dvs. - sa rectifice in carnetul de munca si sa depuna declaratii rectificative la casa de pensii.
Daca v-ati pensionat ulterior datei de 1 ianuarie 2011, periodele pentru care s-a datorat CAS sunt luate in considerare la stabilirea stagiului de cotizare, insa sunt avute in vedere numai perioadele care rezulta din declaratiile nominale depuse lunar de angajator la casa de pensii. Probabil ca fostul angajator nu a depus declaratiile nominale la casa de pensii, asa cum avea obligatia, prin urmare aceste perioade nu apar in evidenta informatizata a casei de pensii.
Eu va urez succes, insa, asa cum am scris mai sus, admiterea sau respingerea contestatiei dvs. depinde de modul in care fostul angajator a inteles sa respecte obligatia legala privitoare la depunerea lunara a declaratiilor nominale la casa de pensii.