avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... adeverinta catre Casa de Pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

adeverinta catre Casa de Pensii

Buna ziua!
As dori sa aflu daca stie cineva cum era sistemul de depunere al declaratiilor de CAS prin 2003..Se depuneau cumva o data la 6 luni sau e o informatie gresita pe care am primit-o?
Ce ar trebui sa certific intr-o adeverinta catre Casa de Pensii daca fostul angajat are cartea de munca depusa la ei fiind pensionat pe caz de boala si i s-a spus ca el nu figureaza in baza de date ca fiind angajat al nostru in conditiile in care eu am toate statele de plata si toate dovezile ca platile s-au facut la momentul respectiv.
Fostul angajat nu a fost foarte explicit in solicitare drept pentru care eu ar trebui sa intuiesc cam ce doresc cei de la CASMB din partea angajatorului.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:42, 1 Noiembrie 2010
Declaratiile din cate imi aduc aminte se depuneau lunar.Faceti copii dupa declaratiile depuse,mergeti la casa de pensii pt ca cei de acolo sa le prelucreze si dupa aceea ii vor elibera fostului salariat ceea ce doreste,respectiv stagiul de cotizare.
Declaratiile nominale s-au depus intotdeauna lunar, n-a existat alta prevedere in Legea nr. 19/2000. Nu inteleg ce vreti sa spuneti prin "fostul angajat are cartea de munca depusa la ei fiind pensionat pe caz de boala".

Carnetul de munca este depus la casa pensii impreuna cu cererea privind acordarea unei categorii de pensie. Dupa emiterea deciziei de pensie, pensionarul solicita carnetul de munca si acesta i se restituie. Casele de pensii nu tin decat carnetele de munca a caror restituire nu a fost solicitata de catre beneficiarii de drepturi de pensie.

Inteleg ca fostul angajat nu apare in evidenta informatizata a casei de pensii cu veniturile pentru care s-a retinut si virat CAS, desi dvs. ati efectuat aceste plati. Dovada se face cu copia declaratiilor nominale trimise casei de pensii. Luati legatura direct cu casa de pensii, o adeverinta nu prea inteleg la ce ar ajuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fostul angajator nu a platit cas, ce pot face acum? aurelia52 aurelia52 Buna ziua ! Va rog frumos, mai am o intrebare si daca se poate sa-mi raspundeti. M-am pensionat la limita de varsta, cu o pensie de 403 lei. Patronul ... (vezi toată discuția)
Respingere cerere de recalculare a pensiei calculata eronat giv giv Buna ziua! Doresc sa va prezint urmaroarea problema. Mama mea a optat pentru pesionarea anticipata datorita unor imprejurari (limita de varsta pentru pensia ... (vezi toată discuția)
Ani lipsa la vechime in cartea de munca luciapatricia luciapatricia Buna ziua Am lucrat in perioada 2006-2010 intr-o firma..M-am reintors din anul 2012 luna iunie,si avand nevoie de niste documente ,am scos stagiul de ... (vezi toată discuția)