avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... daune materiale
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

daune materiale

buna intrebarea mea este urmatoarea in urma unei sentinte am primit de plata 3000 de euro daune materiale victimei . in cat timp trebuie sa ii platesc, care sunt modalitatile de plata , ce se intampla daca nu platesc ,pot plati in rate ?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 12:36, 29 Iunie 2010
Prea putine date ca sa puteti primi un raspuns satisfacator.
Ce fel de sentinta/proces?
Ce fel de daune?Are intrebarea legatura cu asigurarile (RCA de exemplu) ?
De principiu, puteti face un angajament notarial cu victima stabilind de comun acord un grafic de plata esalonata.
Daca nu platiti sau nu va angajati sa platiti, pe baza investirii sentintei cu formula executorie (daca nu este deja executorie), puteti primi sechestru pe bunuri, blocate conturile sau urmarite veniturile de natura salariala, pensie etc.
Ultima modificare: Duminică, 27 Iunie 2010
nucu$, utilizator
Daca la data accidentului aveati o asigurare RCA asi ati fost trimis in judecata doar pentru vatamare corporala din culpa, nu in concurs cu alte infractiuni savarsite cu intentie ( de exemplu, consumul de alcool peste limita legala sau conducere vehicul fara a poseda permis de conducere), atunci exista o sansa sa nu platiti aceasta suma dvs. si asigruatorul. Dar e bine sa va consultati cu o persoana care cunoaste domeniul, pentru a nu fi trimis la plimbare cand va adresati firmei in vederea depunerii cererii de plata catre victima ( impreuna cu aceasta, desigur).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca nu platesc pretentiile victimei accidentate? nutza nutza am accidentat o persoana pe trecerea de pietoni,iar medicul legist i-a dat f multe zile de ingrijiri medicale,intre 130-140 zile,nu ne-am putut impaca,am ajuns ... (vezi toată discuția)
Executare sentinta penala- daune morale pt vatamare corporala din culpa kira.11 kira.11 Am fost inculpata intr-un proces penal pentru vatamare corporala din culpa in urma unui accident rutiei petrecut in urma cu 3 ani- in anul 2006 ; in luna ... (vezi toată discuția)
Accident auto vinovat2010 vinovat2010 In 2010 am fost vinovat de producerea unui accidentcu victime.victima a avut piciorul rupt si a primit de la iml 90 de zile.datorita celor 2000 de euro dati pt ... (vezi toată discuția)