avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... formalitati pensie anticipata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

formalitati pensie anticipata

V-as ruga sa imi spuneti si mie care sunt pasii si formalitatile pe care trebuie sa le faca angajatorul in cazul in care un salariat urmeaza sa se pensioneze anticipat.
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: madalyna , utilizator 10:55, 25 Iunie 2007
El merge la Oficiul de Pensii iar dvs. ii pregatiti dosarul cu toate contributiile datorate la bugetul de stat achitate la zi ,statele de salarii semnate si cartea de munca la zi . S-ar putea sa i respinga dosarul. Se obtine greu pensionarea anticipata.Va va informa ce acte ii mai solicita cei de acolo.
dupa ce apare decizia......se face o " dare in plata", n-am stiut de acest document si nu a primit pensia si au venit la firma si i-au cerut directorului sa ma de afara.....
Potrivit codului muncii, contractul individual de munca inceteeaza de drept la data primirii deciziei de pensionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca Sandyku Sandyku sal.poate angajatorul sa inchida cartea de munca fara sa plateasca darile la stat(CAS,shomaj,pensii)? (vezi toată discuția)
Decizie de pensionare Alexandra Ilie Alexandra Ilie Buna ziua, Am o salariata careia i s-a eliberat decizia de pensionare pentru limita de varsta, ieri! Cum ar trebui eu sa procedez? trebuie incetat contractul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, dupa primirea deciziei de pensionare anticipata partial ... ilie575 ilie575 buna ziua, dupa primirea deciziei de pensionare anticipata partial pana la incetarea contractului de munca am mai continuat sa muncesc inca 10 (zece) luni iar ... (vezi toată discuția)