Am fost angajat cu carte de munca la o firma timp de 2 ani. Mi-am dat demisia. In cei 2 ani de activitate cand am primit salariu nu am semnat decat de 2 ori statul de plata, in celelalte cazuri acestea au fost semnate de patron.
1. Mai pot face plangere dupa atat timp ca statele nu au fost semnate de catre mine ? Mentionez ca salariu l-am primit intotdeauna, atat cat mi s-a promis la angajare.
2. Am observat ca nici contractul de munca nu a fost semnat de mine. Imi amintesc ca atunci cand a fost depus la ITM nu am putut veni sa-l semnez si acesta a fost semnat de catre patron. Mentionez ca nu au fost restante la plata asigurarilor sociale, somaj, pensii, etc. Poate fi acuzat patronul de fals ?
Nu am inteles care va este supărarea, atata timp cât v-aţi luat regulat banii, contribuţiile v-au fost plătite la timp...
Singur spuneti că nu aţi putut veni să semnaţi contractul de muncă.
Era mai bine dacă nu vi-l înregistra ITM-ul pe motiv de lipsă semnatură angajat?
Dacă faceţi valuri nejustificat, cred că se va duce vestea despre dv. si la alţi angajatori şi s-ar putea să fiţi Membru permanent al AJOFM..
Recunosc ca este lipsa de fair-play. Dar trebuie sa specific ca eu sunt angajatorul (patronul) si nu angajatul. Am pus aceasta intrebare pentru ca ma tem de o reclamatie de la un fost angajat. In caz ca se va face aceasta reclamatie, la ce sa ma astept ? Cat sa stau cu frica in san ? Exista prescriptie in cazul asta ?
Scuze pentru inversarea rolurilor.
1. pentru semantura exista posibilitatea depunerii unei plangeri penale impotriva angajatorului pentru savarsirea concursului de infractiuni : uz de fals si fals in inscrisuri.
2. Nesemnarea statelor de plata incumba faptul ca angajatorul nu poate face dovada achitarii acestuia , prin urmare, salariatul poate depune o sesizarea la ITM si/sau poate deschide o actiune in instanta impotriva angajatorului.
Semnatura falsa
miki_miha
SPUNETI-MI VA ROG ...IN CAZUL IN CARE ANGAJATORUL A SEMNAT CONTRACTUL INDIVIDUAL DE MUNCA IN LOCUL MEU.....EU PRIMIND UN EXEMPLAR AL ACESTUIA GATA INREGISTRAT ... (vezi toată discuția)