avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... accident din vina victimei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

accident din vina victimei

Buna seara,
Azi am avut un accident rutier soldat cu o victima.Victima,minor,a traversat prin loc nepermis ,sarindu-mi la jumatatea masinii,pe portiera stanga.Din coliziune minorul are fractura la membrul inferior drept.In prezent este in spital.Am anuntat 112,am acordat ingrijiri minorului pana la venirea ambulantei.A venit politia,a facut masuratori.Am fost testata cu etilotestul rezultatul fiind 0.00.Apoi am fost la spital ptr recoltarea probelor biologice.Prima mea intrebare este de ce mi s-a mai luat sange daca la testul etilotest am fost 0.00?
La politie am dat declaratie,am si doi martori,insa lor nu li s-a luat declaratie si nici mamei minorului (victimei).Aceasta nu a fost la fata locului...ce relevanta are declaratia ei?Mai mult decat atat toata lumea , inclusiv politia , a spus ca sunt nevinovata,insa nu inteleg de ce mi se spune ca in functie de zilele de ingrijiri medicale acordate minorului eu voi avea dosar penal.Ce ar trebui sa fac in continuare...sau care e cursul dosarului?Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: crissa70 , utilizator 17:44, 31 August 2010
cine va spune acest lucru ? ( referitor la zilele de ingrijire medicala ) . Ce scrie in p/v intocmit de politie?
mai aveti permisul de conducere sau va fost retinut?
Nu mi s-a retinut nici permisul nici certificatul de inmatriculare.Nu am fost in niciun fel amendata.Mi s-a spus de catre organul de politie.In pv nu scrie decat cum s-a produs accidentul,schita si masuratorile si cam atat.Ei(politia) nu dat niciun verdict in pv ca as fi sau nu vinovata.Este primul meu accident ,din nefericire, si nu am mai fost pusa in astfel de situatii.Tocmai de aceea intrebam aici.
in accidentele de circulatie daca victima are mai mult de 60 de zile de ingrijire medicala procuratura se sesizeaza din oficiu iar daca sunt mai putine actiune penala se pune in miscare numai la sesizarea parti vatamate asta in cazul general
nu cred ca aveti de ce sa va faceti griji chiar daca o sa aiba peste 60 de zile de ingrijire medicala ( la asta cred ca sa referit probabil politistul )
daca are peste 60 de zile o actiune penala tot o sa existe dar daca masuratorile si schita va sunt favorabile nu aveti de ce sa aveti probleme va fii el declarat vinovat
Trebuie efectuate cercetari pentru a se stabili daca aveati viteza legala in momentul producerii accidentului.
In principiu dupa cele relatate ,se pare ca nu aveti culpa,dar oricum se va deschide dosar penal pentru a se constata aceasta.
Fiind minor acesta va fi audiat in prezenta parintilor.
S-au efectuat toate cercetarile si circulam absolut regulamentar din toate pdv.Mai mult decat atat acum vin de la spital.Am vorbit cu medicul si mi-a zis ca maine ii da drumul acasa,ca nu necesita operatie.Acum astept sa se duca mama la politie sa dea declaratie,sau s-o duc eu de manuta.Nu stiu cum ar fi mai bine ptr ca nu as vrea sa stau atarnata de un dosar in care nu am nicio vina decat ca am circulat pe strada respectiva la momentul respectiv.Si asi dori niste sfaturi...ptr ca dupa cum se misca cei de la politie probabil o sa dureze.Mai mult azi am facut din nou ITP la masina cu un organ al politiei dupa noi si pe banii mei.Era normal atat timp cat aveam deja ITP?Chiar nu stiu nimic despre astfel de cazuri..e prima mea experienta , trista, de acest fel.Si tot nu pricep de ce se deschide dosar penal.Penal ptr cine?Eu consider ca dosar ar trebui sa i se faca mamei care si-a lasat copilul nesupravegheat.Caci a ei este vina.Daca ea declara la politie ca e din vina ei presupun ca se inchide acest dosar.Astept in continuare sfaturi.Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Accident grav (peste 60 de zile), pieton pe carosabil chayanne chayanne Am o mare rugaminte in a ma sfatui ce e de facut. Am accidentat o batranica care incerca sa traverseze strada prin loc nepermis (undeva in apropierea unui colt ... (vezi toată discuția)
Accident traversare neregulamentara ciprita ciprita pe 11 mai 2010 am accidentat cu masina un pieton care traversa neregulamentar in localitatea Beharca Jud Dolj. Era ora 21.15, aproape intuneric, cerul foarte ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima ilarion184 ilarion184 Buna ziua, In iarna am accidentat un pieton care a traversat prin loc nepermis. Era zapada pe jos, el a sarit dupa o duba nu am apucat sa il vad , aveam o ... (vezi toată discuția)