avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contraventie sau infractiune?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contraventie sau infractiune?

Am cumparat un autoturism. A fost declarat la administratia financiara, am facut autentificarea auto dar nu l-am radiat de pe numele vechiului proprietar, mai ales ca a fost de acord sa imi lasase numerele.
Am fost oprita in trafic la un control de rutina si politistul mi-a spus ca este infractiune si ma paste un dosar penal. Pana acum nu am fost chemata nicaieri pentru declaratii, desi au toate datele mele.
Vreau sa va intreb daca este infractiune sau contraventie ca am circulat cu aceleasi numere, fara ca auto sa fie inmatriculat pe numele meu? La ce trebuie sa ma astept? Daca sotul circula cu masina respectiva se expune aceleiasi fapte, chiar daca masina este a mea pe acte?
Sintagma se refera la circularea masinii poe drumurile publice.
Aveti posibilitatea sa il actionati in judecata civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am condus fara sa stiu o masina radiata in austria darius_darika darius_darika Salut.Am condus o masina inmatriculata in austria pe teritoriul tari noastre timp de un an si jumatate,masina a fost radiata iar eu nu am stiut eu imi plateam ... (vezi toată discuția)
Circulatie pe drumuri publice cu o masina radiata maryo4ever10 maryo4ever10 Buna ziua, Azi am fost oprit de un echipaj de politie pt. un control de rutina. S-a constatat ca masina pe care o conduc este radiata din evidenta dumnealor ... (vezi toată discuția)
Cat pot circula cu masina neinmatriculata mradrian mradrian Va salut, Anul trecut in noiembrie, am cumpărat o masina, iar la fisc am luat-o pe la jumătatea lui ianuarie 2016, deci cele 30 de zile necesare ... (vezi toată discuția)