buna ziua, sunt foarte multumita de toate informatiile pe care le gasesc pe acest forum,intrebarea mea ar fi urmatoarea ce trebuie sa fac in momentul in care am nascut, ce acte trebuie sa depun la AJOFM pentru suspendarea somajului pentru a intra in concediu postnatal de 42 zile (prenatal nu mi-am luat pentru ca nu este obligatoriu), in cat timp trebuie sa ma prezint cu actele la AJOFM. si de cand pot solicita concediul de 2 ani pentru crestere copil. Multumesc snticipat pentru raspunsuri.
1. Prezentati certificatul medical de maternitate la AJOFM care il calculeaza si il plateste.
2. Cu circa o sapatmana inainte de a expira cele 42 de zile de maternitate faceti o cerere la AJOFM pentru a intra in CCC pana la 2 ani si apoi faceti dosarul pe care il prezentati la Primarie (Agentia de Prestatii Sociale).
3. CCC se acorda incepand cu a 43-a zi de la nasterea copilului daca depuneti actele in termen de 60 de zile la Primarie.
Concediu prenatal
oana8989
buna ziua.eu sunt in indemnizatie de somaj si as vrea sa stiu daca in concediu prenatal iti poti lua 84 de zile inainte de nastere si 42 dupa nastere?acele 42 ... (vezi toată discuția)
Ccc tata
onushkamaya
Buna ziua,
urmeaza sa nasc in luna ianuarie si stiu ca mamele pot beneficia de concediu de materniate (cel prenatal - 63 zile, cel postnatal la fel) Daca eu ... (vezi toată discuția)