avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cand se poate incalca norma lagala de 8 ore pe zi 40 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cand se poate incalca norma lagala de 8 ore pe zi 40 ore pe saptamana??

Am fost angajat al unei firme de paza cu program legal 12/24, 12/48 in ture(paza permanenta in 4 oameni la oficiul de posta romana "OPRM"), numai ca aceasta din cauza unor probleme financiare a subcontractat o alta firma care a stabilit ca acolo unde sunt 4 vor ramane 3 oameni cu cun program de 12/24, 12/24 de unde rezulta un numar de 60 de ore pe saptamana ce contravine codului muncii si urmatoarelor alineate din contractul individual de munca:(aceasta masura s-a luat din data de 01.06.2010)
-o norma intreaga fiind de 8 ore pe zi 40 pe saptamana
-nu se vor efectua ore suplimentare, cu exceptia cazurilor de forta majora, urgente
-orele suplimentare prestate in afara programului normal de lucru sau in zilele de sarbatori legale se compenseaza cu ore libere sau se platesc cu un spor la salariu conform CCM aplicabil si a legii 53/2003.
liber nu se va da pentru ca nu mai exista al 4 om are cine sa acopere calalalte ore
La intrebarea adresata reprezentantilor firmei de ce pe 3 oameni? au raspuns ca mai bine platim amenzi la ITM.

Ce se poate face in acest caz sa se revina la normal , 4 oameni 12/24, 12/48 ?
oOsesizare la ITM ar ajuta cu ceva?
Poate sa-mi raspunda cineva?
Va multumesc.


Cel mai recent răspuns: lorelayold76 , utilizator 16:25, 28 Iunie 2010
Buna ziua.

Da, sesizarea ITM-ului poate rezolva situatia in care va aflati.
Sa intelegem ca nici platite nu v-au fost orele suplimentare?

Av. Emilia Ene
- sesizati ITM-ul si daca nu se rezolva apelati la Tribunal ... sa aveti dovada orelor lucrate si astfel puteti cere plata acestora.....dupa aceea sunt convinsa ca nu vor mai face aceeasi greseala (nu vor putea plati amenzi si plati salariale din urma, la infinit)
- eu zic sa faceti o sesizare si la conducerea OPRM de la Bucuresti sa spuneti ca firma exterioara incalca Dreptul Muncii.

Oare aceasta sa fie metoda de reducere a functionarilor adoptata de bugetari??? Se dau afara o parte din functionarii harnici care duc greul, ceilalti muncind aproape dublu, iar conducerea, cu salarii mari, ramane pe posturi??? Cred ca ar trebui sesizate aceste nereguli, nu-i lasati sa isi bata joc de voi! X-(
Ultima modificare: Luni, 28 Iunie 2010
lorelayold76, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru 84Andrei 84Andrei [b]Buna ziua spuneti-mi daca este legal un program de munca 24 ore de minca cu 24 libere,mentionez ca eu lucrez de o saptamana la o firma de paza si acesta e ... (vezi toată discuția)
Ce obligatii au angajatorii ai caror angajati lucreaza in ture 24/48 Kostyka Kostyka Este cunoscut faptul ca in momentul de fata multe societati au obiect de activitate paza unor obiective economice. Unde activitatea este intensa, serviciul de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu programul de lucru ?i suspectarea salarizãrii incorecte a angajatului andreimorovan andreimorovan eu lucrez ca angajat pentru o firmă de pază privată.Realizez lunar 240-276 de ore la un program de 12/24 începând de azi. Întrebările mele ar ... (vezi toată discuția)