avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Hotarare judecatoreasca

Un salariat a obtinut o hotarare judecatoreasca si definitiva prin care instanta obliga societatea comerciala sa ii elibereze o adeverinta prin care se atesta perioada lucrata cuprinzand sumele platite ca urmare a muncii prestate peste durata normala a timpului de lucru!Care este modalitatea de punere in executare a hotararii judecatoresti.ce trebuie sa faca salariatul in aceste conditii?Va multumesc anticipat>
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:26, 28 Iunie 2010
Sa faca acea hotarare definitiva si irevocabila si sa o prezinte societatii impreuna cu o cerere in acest sens pe care sa-i puna dovada ca depune acea hotarare.
Buna ziua.

Puteti sa le trimiteti o notificare simpla sau o notificare printr-un executor judecatoresc prin care sa le puneti in vedere ca in termen de X zile lucratoare sa se conformeze dispozitiilor sentintei judecatoresti nr.... din data ....a Tribunalului ...., (pe care o puteti atasa la notificare) si sa va elibereze adeverinta prin care sa se ateste perioada lucrata ....etc.
P.S.: Sent. este definitiva?

Av. Emilia Ene
Sentina este definitiva si irevocabila.Societatea refuza punerea in aplicare a ei.Unde trebuie sa se adreseze salariatul ptr punerea in aplicare si care e temeiul legal?Va multumesc ptr intelegere.
Refuzul de a executa o Hortarare judecatoreasca este in "gradina" penalului...
Nerespectarea hotararilor judecatoresti este o infractiune care face parte din grupul infractiunilor care impiedica infaptuirea justitiei, reglementate in cap. II, t. VI, art. 271, C. pen., partea speciala. ...

1. Depuneti o plangere penala impotriva angajatorului pentru savarsirea infractiunii de nerespectare a hotararii judecatoresti.

2. Daca debitorul refuza sa indeplineasca o obligatie de a face cuprinsa intr-un titlu executoriu, in termen de 10 zile de la primirea somatiei, creditorul poate fi autorizat de instanta de executare, prin incheiere irevocabila, data cu citarea partilor, sa o indeplineasca el insusi sau prin alte persoane, pe cheltuiala debitorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Picatura la streasina remus.duta remus.duta Buna ziua.Am o problema cu vecinul meu privind picatura la streasina.Vecinul meu are scocuri de scurgere a apei pe toata suprafata casei,mai putin pe latura ... (vezi toată discuția)
Neexecutare hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila gadaleanrobert gadaleanrobert In data de 17 mai 2010 sotia mea a fost concediata pe perioada concediului medical. Am facut plangere la ITM, am actionat firma in judecata, am castigat ... (vezi toată discuția)
Cum poti obliga o institutie publica - sa execute o hotarare judecatoreasca ? oanaportar oanaportar - tatal meu a obtinut o hotarare judecatoreasca, definitiva si irevocabila, prin care o institutie publica a fost obligata sa-i elibereze o adeverinta de ... (vezi toată discuția)