avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cum poti obliga o institutie publica - sa execute o ...
Discuție deschisă în Executare silită

cum poti obliga o institutie publica - sa execute o hotarare judecatoreasca ?

- tatal meu a obtinut o hotarare judecatoreasca, definitiva si irevocabila,
prin care o institutie publica a fost obligata sa-i elibereze o adeverinta de munca.
Aceasta institutie refuza sa-i elibereze adeverinta, motivand ca nu are personal suficient care sa se ocupe cu eliberarea acesteia.

Cum poate tatal meu sa oblige aceasta institutie sa execute acea hotarare judecatoreasca ? sau Cum poate sa obtina acea adeverinta ?
Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 23:44, 7 Martie 2014
Merge la un executor si pune in executare hotararea. Dupa incuviintare, executorul va trimite institutiei o somatie prin care ii pune in vedere sa isi indeplineasca obligatiile.
Institutia respectiva, fiind singura care poate indeplini aceasta obligatie, poate fi amendata de catre instanta pentru ca din diverse motive nu-si indeplineste obligatiile.
Totodata, daca aveti un refuz al institutiei, puteti formula plangere penala pentru nerespecatarea hotararii judecatoresti.
Va multumesc foarte mult pt. raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca raulgonzales raulgonzales Un salariat a obtinut o hotarare judecatoreasca si definitiva prin care instanta obliga societatea comerciala sa ii elibereze o adeverinta prin care se atesta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, în urma divorțul s-a dispus plata pensie alimentare ... axela87 axela87 Buna ziua, în urma divorțul s-a dispus plata pensie alimentare 33% din venitul minim pe economie, precizez ca în timpul și după definitivarea divorțul ... (vezi toată discuția)
Unde depune o contestatie la executare olivia stoicescu olivia stoicescu Buna ziua, Problema mea este urmatoarea: eu (a se citi institutie de stat) am primit o SOMATIE de la un executor judecatoresc,prin care mi se cere sa achit o ... (vezi toată discuția)