avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu ingrijire copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu ingrijire copil

Buna ziua! Deschid un nou topic in speranta ca poate sa imi raspunda cineva. Intrebarea mea este: Daca data posibila a nasterii copilului este 8 nov 2010 (m-am angajat incepand cu 1 nov 2009) iar copilul se naste in octombrie deci inainte de a se implini un an de cotizare pot beneficia de cic?
Cel mai recent răspuns: n-ella , utilizator 16:30, 28 Iunie 2010
DA!!!!Dv. trebuie sa intrati in concediu prenatal...se considera vechime....deasemenea si zilele de concediu postnatal...in total trebuie sa fie 126 zile calendaristice.Dupa epuizarea acestora urmeaza CIC.
Ultima modificare: Luni, 28 Iunie 2010
Serban Tanase, Consultant asigurari
OUG nr.148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului prevede, la art.1 alin.(1), obligativitatea, ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului, sa fi realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.

Din Normele metodologice de aplicare a OUG 148/2005 aflam ca: in situatia in care nasterea se produce inainte de termen, perioada prevazuta de ordonanta de urgenta se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate.

Deci, veti beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului.
Multumesc mult pt raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia crestere copil diana_ungureanu diana_ungureanu Buna ziua,sunt angajata cu contract de munca din data de 29 iunie 2009, iar pe data de 10 iunie a.c. am nascut o fetita prematur (la 8 luni), data nasterii ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie annki_s annki_s buna ziua!am carte de munca din 1aprilie 2009,in luna iulie am avut pauza de 5zile dar am intrebat si pot sa beneficiez de indemnizatie.dar acum ma macina o ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cresterea copilului 2011 Amelia Muntean Amelia Muntean Am nascut in nov 2010, prin urmare inca ma aflu in concediu postantal. Prin urmare, dosarul pentru CIC il voi depune la finalul celor 126 de zile de ... (vezi toată discuția)