avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... schimbare administrator a.p.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

schimbare administrator a.p.

in ce consta procedura de predare a unui administrator? ce documente se intocmesc?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 14:40, 29 Iunie 2010
nu cunosc sa fie reglementata in vreo lege aceasta procedura
La ce anume va referiti? Vreti sa fiti mai explicit?
inteleg ca: administratorul preda catre comitetul executiv, este verificat cel putin de cenzor, si poate transfera direct unui imputernicit al comitetului executiv (administratorul nou). Administratorul raspunde pentru tot ce a intrepins, pe perioada
de administrare. Este un termen limita pentru verificare?, cit timp mai sta la dispozitia comitetului executiv de la data predarii? Admitem faptul ca administratorul
pleaca nemultumit de comitetul executiv, pentru salar, lipsa colaborarii, reticenta in decizii, lasind toate pe capul acestuia.
Nu mai sta niciun minut dupa semnaturile de primire-predare. Cine primeste se presupune ca stie ce primeste si verifica ce primeste.

Daca se dovedeste ulterior ca vechiul administrator a gresit (exista si greseli ascunse, compensate de altele, care se descopera din intamplare), atunci sigur, in functie de gravitatea problemei poate fi chemat sa dea explicatii. Ma indoiesc ca un administrator suparat se va mai intoarce sa dea vreo explicatie, de aceea e foarte util ca procesul de predare-primire sa fie foarte atent facut.

Nu e un termen limita, dar e bine sa fie cat mai rapid pentru ca asociatia sa intre in normal cat mai repede.
Administratorul preda acelei persoane care este desemnata de comitet (alt administrator, membru in comitet, presedinte...)
Cenzorul nu sta atunci, la predare sa verifice, el a ferificat luna de luna situatiile si documentele. Cenzorul sau presedintele pot asista la predarea documentelor si semneaza si ei pe procesul verbal. Cei 2 administratori semneaza de predare-primirea documentelor si a soldului din casa. Nu se verifica continutul.
Administratorul care preda nu sta la dispozitia nimanui, preda si-si vede de treaba lui.
Administratorul, asa cum s-a mai intamplat, poate sa plece si fara sa mai aiba timp de predare: fuge sa nu mai auda de acea asociatie, pleaca in exil, se imbolnaveste grav, sufera un accident, este arestat ca a ucis un om pe trecerea de pietoni sau isi ia in primire postul de ministru secretar de stat pentru ca a fost insarcinat de partid.
Dar asociatie functioneaza pentru ca are presedinte, comitet, casier, contabil, cenzor si mai ales proprietari preocupati permanent de asociatie.=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gestionarea fondurilor banesti ale asociatiei 123monica 123monica Asociatia noastra de proprietari are incheiat un contract de prestari servicii pentru tinerea contabilitatii si gestionarea fondurilor banesti cu o persoana ... (vezi toată discuția)
Demiterea administratorului angelica82 angelica82 Buna seara.Locuiesc pe o scara de bloc cu 43 aparatmente.Din cauza unor neregului sesizate de mai multi vecici si din cauza unor salarii colosale pe care ... (vezi toată discuția)
Administrator nou - primire gestiune abc2013 abc2013 Administratorul vechi si-a dat demisia, sperand sa nu dea socoteala (asociatia a angajat expert contabil autorizat pentru verificare). Adunarea Generala a ales ... (vezi toată discuția)