avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Cum pot folosi in favoare mea pentru a castiga copilul in urma divortului daca sotul face urmatoarele fapte:
-paraseste casa si face copilul sa sufere spunindu-i ca" trebuie sa plece asta e"copilul fiind marcat de gestul lui
-se poarta foarte agresiv,chiar violent cu mine chiar si in prezenta minorului
Ce trebuie sa fac practic?
Multumesc mult,
Buna ziua.

Sa intentati actiune de divort, prin care sa cereti incuviintarea minorului spre crestere si educare, aratand toate motivele pe care le aveti.
Din fericire, legea din Romania este favorabila mamelor, astfel incat in 95% din cazuri, minorii sunt incredintati mamelor.
Cu bine!

Av. Emilia Ene
Trebuie sa introduceti actiune de divort si sa solicitati incredintarea minorului spre crestere si educare si sa probati cele mai sus aratate cu 2 martori care pot fi si rude.
Probe:-testimoniala ( martori), inscrisuri, ancheta sociala, interogatoriul paratului pe capatul de cerere privind incredintarea minorului.
Instanta competenta:-instanta de la ultimul domiciuliu comun al partilor.
Dupa cum au subliniat si colegii mai sus, practica instantelor este aceea de a incredinta copiii mamelor, spre crestere si educare, datorita legaturii de atasament dintre acestia ( existand o locuinta, resurse materiala, sau macar sustinere baneasca din partea unor terte persoane ).
Comportamentul violent poate duce catre desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotului parat.
Comportamentul nepotrivit al acestuia fata de dumneavoastra, creand in mediu traumatizand in familie arata ca tatalui ii poate fi incuviintat dreptul de a pastra legaturi cu minorul , insa printr-un program de vizita mai restrictiv . (in prezenta dumneavoastra sau a rudelor , in anumite locatii).

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor georgewb70 georgewb70 Buna ziua! In anul 1998 am incheiat casatoria cu sotia mea. Din anul 2000 avem o fetita. Dupa nastrea acesteia in mod repetat sotia a inceput sa tot parasesca ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor john25 john25 Buna ziua, am urmatoarea intrebare: In cazul divortului intentat de sotia mea cum pot obtine tutela copilului minor(4 ani) ,precizez ca acum stam impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Copil mihaelamikimihaela mihaelamikimihaela incredintarea bebelusului de 10 luni cui ii ramane in caz de despartire a doi parinti necasatoriti? mamei sau tatalui?sunt impreuna de aproape 2ani,el e ... (vezi toată discuția)