Mi-a fost ridicat carnetul in baza art.87 al.1 din OUG 195/2002 Rep. Infractiune ce se inscrie in cazurile prevazute de art.111 al.4 teza a II a si al.5 din OUG 195/2002 modificata si completata cu L.49/2006 si OUG 146/2008.
Pana aici totul este clar dar mentionez ca nu am incalcat nici o prevedere a regulamentului de circulatie pe dr. publice , nu am lovit sau omorat pe cineva, nu am opus nici un fel de rezistenta organelor de politie ba chiar am colaborat cu acestea . In plus in 23 de ani de la obtinerea carnetului de conducere nu am avut nici un fel de abatere fapt atestat de cazierul rutier . Cu toate acestea dupaaproape un an de la comiterea infractiunii mi se refuza in mod repetata dreptul la prelungire dovada 30 zile asa cum este prevazut in lege. Temeiul invocat de Procuror ( Sergiu Gabura ) - sect.1 Bucuresti ar fi : art.111 al.6 din OUG 195/2002 rep. si completata prin L.49/2006, OUG nr.146/2008 si disp. art.203 al.1Cpp.
Tot ce inteleg este ca pentru o greseala facuta in 23 de ani de soferie esti considerat pericol social in timp ce alte persoane care au zeci de dosare penale la activ circula bine merci? Exista oare si justitie in tara asta ? De fapt sectorul 1 e deja de pomina.......X-(
Faptul ca ati condus pe drumurile publice avand in sange o imbibatie alcoolica ce depaseste 0,8 gr/l si ca s-a format un dosar penal impotriva dvs.nu inseamna ca pana la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii de condamnare trebuie sa va respinga cererea de prelungire a dovezii de circulatie. Dosarul poate dura si doi ani pana se solutioneaza...
Eu cred ca ar trebui sa formulati o cerere la prim-procurorul parchetului si sa-i aduceti la cunostinta aceasta imprejurare).
av.M.Hornea
prelungirea o da seful politiei rutiere la propunerea procurorului. daca acesta din urma refuza nemotivat puteti reclama acest lucru la procurorul sef al Parchetului de care apartine procurorul de caz.
In general,in astfel de situatii nu se accepta prelungirea dreptului de circulatie,considerand ca fapta prezinta un oaraecare pericol social.
Din cele aratate de dvs,respingerea cererii formulate de dvs.,astfel cum a fost ea motivata de procuror ,imbraca formele dictate de prevederile legale