avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Respingere cerere prelungire dovada
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Respingere cerere prelungire dovada

Pe data de 28.08.2012 am fost oprit de un filtru de polittie si am fost depistat ca am numerele rosii expirate. Mi s-a luat permisul de conducere, am primit o dovada de circulatie de 15 zile, iar dupa cele 15 zile am fost la parchet am facut cerere pentru prelungirea dovezii pentru 30 de zile si mi s-a aprobat.
Dupa ce au trecut si cele 30 de zile, am facut o noua cerere(cea de a 2-a), dar de aceasta data cererea mi-a fost respinsa in baza savarsirii infractiunii prevazute de art. 85 al.1 din OUG 195/2002, infractiune ce se inscrie in cazurile prevazute de art.111.al.4 teza a 2-a si al.5 din OUG nr.195/2002,modificata si completata prin L.49/2006 si OUG nr.146/2008.
Mi s-a spus ca cerea este neintemeiata in temeiul art.111 al.6 din OUG nr.195/2002 Rep. modificata si completata prin L.49/2006, OUG nr.146/2008 si disp. art203 al.1 Cpp.
Ajutati-ma cu un raspuns daca fapta mea este atat de grava si reprezint un pericol social atat de mare incat sa imi fie respinsa cererea. Mi s-a spus ca pot face contestatie,lucru pe care o sa il fac saptamana viitoare.
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 15:14, 18 Octombrie 2012
art.111 al.4::
Permisul de conducere se retine numai in situatia in care autoturismul respectiv a fost implicat intr-un accident.Asa spune textul de lege.Inmatriculati masina si nu mai subzista motivele pentru care s-a luat masura.Contestati refuzul restituirii permisului, insa intr-o forma profesionista.
Ultima modificare: Joi, 18 Octombrie 2012
avvalentina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu victima, respingerea dovezii alinq alinq Am fost implicat intr-un usor accident rutier.Am lovit pe trecere o femeie in varsta,a venit politia si salvarea si a fost dusa la spital.Politia mi-a luat mie ... (vezi toată discuția)
Respingere dovada Steflipo Steflipo Mi-a fost ridicat carnetul in baza art.87 al.1 din OUG 195/2002 Rep. Infractiune ce se inscrie in cazurile prevazute de art.111 al.4 teza a II a si al.5 din ... (vezi toată discuția)
Prelungire dovada circulatie-vatamare corporala usoara (fara spitalizare)? magdacristea magdacristea Buna ziua, As dori sa stiu cum se procedeaza in situatia unui accident intre un autourism si o motocicleta care s-a intamplat in urmatoarele conditii: pe o ... (vezi toată discuția)