avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... expertul autorizat nu a facut bine schita pt intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

expertul autorizat nu a facut bine schita pt intabulare

daca expertul autorizat a facut schita unui teren pt intabulare si nu a respectat schita si actul de vanzare cumparare privind linia care delimiteaza doua proprietati modificand-o cu aprox 2 m in favoarea celui care a cumparat iar acesta a obtinut actul de proprietate cu aceste modificari ce pot face pt ca cel in cauza sa raspunda de fapta lui?
Cel mai recent răspuns: zinca iulian , utilizator 17:33, 28 Iunie 2010
Actul (titlul) de proprietate, masuratorile (respectiv documentatia cadastrala) urmate de inscrierea in Cartea Funciara (intabulare) este doar o inregistrare si o intarire a dreptului de proprietate.
Proces de granituire (in mod normal ar fi trebuit sa il dati in judecata, modificarea avand loc in urma pronuntarii unei sentinte de mutare a liniei de demarcatie dintre cele doua proprietati).
3. Un cadastru asemanator cu cel anulat sau chiar si cel anulat nu pot fi folosite fara un proces verbal de trasare a conturului si determinare fizica a coordonatelor Stereo 70 trecute pe planul de amplasare (piesa componenta a documentatiei cadastrale). Pe romaneste, nici proprietarul si nici primarul nu pot sti fizic, fara ajutorul unui GPS sau a unei statii totale unde sunt localizate in teren coordonatele avizate de OCPI (colturile terenului).
cadastrul: identificarea, înregistrarea si reprezentarea cartografica a corpurilor de proprietate (imobile, terenuri), respectiv constituirea oficiala a unei evidente tehnice;

cartea funciara: înscrierea actelor si faptelor juridice referitoare la imobilele din judet (publicitatea imobiliara);

~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru intabularea unui teren gabiraco gabiraco Am un teren pe care vreau sa-l intabulez.Care este primul pas pe care trebuie sa-l fac pentru a-l intabula.Daca puteti sa-mi spuneti caror institutii trebuie ... (vezi toată discuția)
Modificare carte funciara fara acordul meu erhabe erhabe Buna ziua Am cumparat o casa in afara Bucurestiului si am avut probleme legate de teren cu o batrana din vecinatate.Am contactat un expert cadastral pentru ... (vezi toată discuția)
Delimitare proprietate misu_flo misu_flo buna ziua parintii unor prieteni detin o proprietate dobandita in 1997, 1/2 prin cedare si 1/2 prin cumparare - totul cu un act de cumparare. constructia este ... (vezi toată discuția)