avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada de proba contract perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada de proba contract perioada determinata

Buna ziua! Am primit o oferta de angajare care suna asa: initial contractul de munca se incheie pe o perioada determinata de 3 luni, (insemnand perioada de proba) dupa care in urma unei evaluari se va trece printr-un act aditional la perioada nedeterminata.
In conditiile date, cele 3 luni nu inseamna perioada de proba, nu? In cazul in care angajatorul se razgandeste privind exista postului, de exemplu, dupa cele 3 luni, imi poate spune pur si simplu ca asta a fost tot. Astfel beneficiez de somaj? mentionez ca la actualul loc de munca am o vechime de 12 luni.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: alexandra8 , utilizator 18:03, 28 Iunie 2010
Da , beneficiati de somaj , daca inregistreaza contractul de muncala ITM si va platesc toate contributiile aferente.Este corect modul de abordare .
Mult succes,
Nu exista perioada de proba de 3 luni de zile ... aveti un c.i.m. incheiat pe o durata determinata de 3 luni de zile ... dupa aceasta perioada , ramane la latitudinea angajatorului daca va modifica sau nu durata contractului.

Pentru un c.i.m. pe perioada determinata de 3 luni , perioada de proba este de 15 zile lucrătoare.
Va multumesc pentru raspuns. Asa mi s-a scris in oferta, ca cele 3 luni perioada determinata sunt cu titlu de perioada de proba.

In mod normal nu se incheie contract pe perioada nedeterminata, cu o perioada de proba de 3 luni?? Tind sa cred ca nu sunt seriosi, din moment ce la interviu am discutat de un job permanent.
Potrivit art.31 alin.1 C.mun., pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la încheierea contractului individual de muncă se poate stabili o perioadă de probă de cel mult 30 de zile calendaristice pentru funcţiile de execuţie şi de cel mult 90 de zile calendaristice pentru funcţiile de conducere.

Dupa cum se observa , perioada de proba are o durata maxima de 90 de zile dar pentru functii de conducere ... pentru cele de executie , durata maxima este de 15 zile. Aceste prevederi se aplica numai in cazul unui c.i.m. incheiat pe durata nedeterminata.

Pentru c.i.m. incheiate pe durata determinata, perioada de proba poate fi :
a) 5 zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă mai mică de 3 luni;
b) 15 zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă cuprinsă între 3 şi 6 luni;
c) 30 de zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă mai mare de 6 luni;
d) 45 de zile lucrătoare în cazul salariaţilor încadraţi în funcţii de conducere, pentru o durată a contractului individual de muncă mai mare de 6 luni.
Ultima modificare: Luni, 28 Iunie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am inteles. Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj ioanaiux ioanaiux Buna ziua, Ma aflu in preaviz pana in 8 martie din cauza ca firma a intrat in insolventa, am vechime de 3 ani la locul de munca si din data de 9 martie ar ... (vezi toată discuția)
Contract pe perioada determinata Laura_Lau Laura_Lau Buna ziua, As avea o intrebare legata de art. 82 alin. (4) Codul Muncii, in cadrul acestuia stipulandu-se ca intre aceleasi parti se pot incheia succesiv ... (vezi toată discuția)
Durata perioada de proba LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Care este durata maxima pentru perioada de proba in cazul unui salariat angajat ca muncitor calificat? (vezi toată discuția)