avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj

Buna ziua,

Ma aflu in preaviz pana in 8 martie din cauza ca firma a intrat in insolventa, am vechime de 3 ani la locul de munca si din data de 9 martie ar trebui sa depun dosarul pentru somaj.Astazi am fost chemata la un interviu: am voie sa am pretentia de a nu fi 30 de zile in perioada de proba sau sa impun eu la interviu o zi/doua zile de proba in ideea de a nu pierde si somajul in cazul in care nu as trece perioada de proba?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:30, 6 Martie 2012
In cazul c.i.m. incheiate pe durata nedeterminata pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca se poate stabili o perioada de proba de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie si de cel mult 120 de zile calendaristice pentru functiile de conducere.

In cazul c.i.m. incheiate pe durata determinata, salariatul poate fi supus unei perioade de probă, care nu va depăşi:
a) 5 zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă mai mică de 3 luni;
b) 15 zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă cuprinsă între 3 şi 6 luni;
c) 30 de zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă mai mare de 6 luni;
d) 45 de zile lucrătoare în cazul salariaţilor încadraţi în funcţii de conducere, pentru o durată a contractului individual de muncă mai mare de 6 luni.

In cazul incheierii unui c.i.m. pe durata nedeterminata plata indemnizatiei de somaj inceteaza.

In cazul incheierii unui c.i.m. pe durata determinata plata indemnizatiei de somaj se suspenda, daca durata este de pana la 12 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de proba contract perioada determinata alexandra8 alexandra8 Buna ziua! Am primit o oferta de angajare care suna asa: initial contractul de munca se incheie pe o perioada determinata de 3 luni, (insemnand perioada de ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba cim tarchi tarchi Am avut CIM pe timp determinat cu perioada de proba de 90 de zile ,pana la data de 28/02/2013,zi in care a fost facut un alt CIM pe timp nedeterminat,In noul ... (vezi toată discuția)
Somaj si cim pe durata determinata ContSters324288 ContSters324288 La jumatatea lunii iunie 2014 am intrat in somaj pentru 12 luni. 1. Doresc sa stiu daca ma angajez cu CIM pe durata de 12 luni ... la finalul contractului ... (vezi toată discuția)