avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Redeschiderea unui proces la o instanta inferioara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Redeschiderea unui proces la o instanta inferioara celei care a dat o hotarare definitiva si irevocabila.

Buna ziua. In urma unui proces care a trecut pe la mai multe instante, judecatorie, tribunal, curte de apel, a durat 8 ani, timp in care au fost inlocuiti 13 avocati, s-a dat o hotarare definitiva si irevocabila, prin care tatal meu actualmente decedat a intrat in posesia unui teren, hotarare in baza carea terenul a fost intabulat pe numele tatalui meu la cartea funciara.
In baza unui titlu de proprietate din cate am inteles anulat partial in cadrul primului proces, cel care a durat 8 ani (anulata fiind portiunea de teren pentru care tatal meu s-a intabulat la cartea funciara), dupa aproximativ 7 ani de la finalizarea procesului, fica mostenitoare a celei in detrimentul carea tatal meu a castigat, deschide proces impotriva noastra, a mostenitorilor, invocand nepermiterea utilizarii terenului ce a facut obiectul procesului anterior respectiv cel care a durat 8 ani.
Ne angajam avocat, toate lucrurile merg bine pana la ultimul termen cand inaintea acestuia avocatul nostru ne zice "cred ca va fi ultimul, deoarece s-a facut trimitere la procesul anterior, s-au facut copii legalizate ale sentintei definitive si irevocabile si se va da solutia". Dupa ultimul termen, avocatul ne zice: "dintr-un proces s-au facut doua deoarece se revendica un teren in extravilan care figureaza pe acel titlu de proprietate", teren cu care noi (eu si fratele meu) nu avem nici o tangenta, La final avocatul ne zice: "Daca vreti sa va reprezint si-n cel de-al doi-lea dosar trebuie sa ma imputerniciti (sa ma platiti), iar in primul adica cel in care avem interes, sa va pregatiti pentru proba cu martori, sa demonstrati ca sunteti mostenitori de drept, ca a-ti folosit terenul, etc".
Am avut o discutie putin mai aprinsa cu avocatul, deoarece, pentru acest teren a mai fost un proces de durata, proces in care sa dat solutia definitiva si irevocabila in baza carea terenul a fost intabulat. Adevarat, in proces erau parintii nostrii. Daca judecatorul de la Judecatorie nu tine seama de o hotarare a curtii de apel si solicita proba cu martori, consider ca procesul a fost redeschis. Este posibil asa ceva?, Practic in acceptiunea mea prin faptul ca se solicita proba cu martorii, se neaga existenta unui proces anterior pentru acelasi imobil si a unei solutii definitive si irevocabile, astfel anuland o hotarare a unei instante superioare. Astept solutii, sfaturi, etc.
Cel mai recent răspuns: ContSters152027 , utilizator 22:24, 28 Iunie 2010
personal..imi par aiureli..
dar daca ar fi mai succint ..pe dosare, pe sentinte, ...si nu pe probe..poate injghebam ceva:D
Imi cer scuze daca nu am fost destul de explicit: Revin: In urma unui proces, intre tatal meu si mama reclamantei, la curtea de apel, tatal meu si-a redobandit dreptul asupra terenului aflat in litigiu prin sentinta definitiva si irevocabila, in baza carea tata intabuleaza terenul pe numele sau. In cei 7 ani de cand s-a finalizat procesul parintii nostrii mor. Fica celei impotriva carea tatal meu a castigat procesul, deschide un nou proces revendicand (in baza unui titlu de proprietate partial anulat, respectiv exact pentru acea portiune de teren revendicata) exact acelasi teren, respectiv terenul care a facut obiectul procesului anterior. Dosarul noului proces se divide rezultand inca un dosar (proces) pentru o portiune de teren care nu a facut obiectul procesului anterior, portiune de teren in extravilan cu care nu avem nici otangenta. In dosarul avand ca obiect terenul intravilan teren pe care tatal meu l-a castigat anterior, avocatul ne anunta ca exista posibilitatea ca judecatorul sa ceara proba cu martori, adica sa demonstram ca suntem succesori de drept si ca am folosit netulburati terenul, ori acest lucru mi se pare aberant deoarece in procesul sustinut de tatal meu dealungul anilor s-a demonstrat acest lucru, inclusiv cu martori, ori intoarecerea la aceasta metoda ar nega existenta unui proces, a unei sentinte definitive si irevocabile, a unei instante superioare.
Este posibil ca un judecator sa nu tina seama de existenta unei sentinte definitive si irevocabile, pentru ca altfel asa cum am mai spus prin acest lucru se rejudeca un proces la o instanta inferioara celei care a dat hotararea definitiva, pentru acelasi imobil. Prin natura firii deoarece parintii nostrii au decedat, acum "s-au schimbat jucatorii" miza fiind aceeasi.
inteleg ca aveti doua portiuni de pamant..
pe una aveti autoritate de lucru judecat si pe alta nu aveti nici o treba
av...vrea sa va bage ..in buzunar si cealalta parte, invocand uzucapiunea, pt care are nevoie de martori..si
va mai cere si bani..
dvs nu vreti...??
atunci, cel mai sfant, este sa va aparati singur...sigur va respinge pe ceea ce nu-i autoritate de lucru judecat:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Granituire laura lora laura lora Sunt in proces cu un vecin de 18 ani . Obiectul cauzei este granituirea. Acest proces a mai fost pe rol , cu acelasi obiect , am avut castig de cauza . ... (vezi toată discuția)
Atacare sentinta definitiva pentru succesiune raducu23 raducu23 Care sunt conditiile pentru ca o sentinta definitiva si irevocabila pentru succesiune sa poata fi atacata? In cazul in speta, sora tatalui meu vitreg decedat, ... (vezi toată discuția)
Intrare in posesie adrianojog adrianojog Am cumparat un teren prin contract de vanz-cump, l-am intabulat, facut cadastru. Ulterior am aflat ca acesta a facut obiectul unei executari silite care a fost ... (vezi toată discuția)