Buna ziua. In urma unui proces care a trecut pe la mai multe instante, judecatorie, tribunal, curte de apel, a durat 8 ani, timp in care au fost inlocuiti 13 avocati, s-a dat o hotarare definitiva si irevocabila, prin care tatal meu actualmente decedat a intrat in posesia unui teren, hotarare in baza carea terenul a fost intabulat pe numele tatalui meu la cartea funciara.
In baza unui titlu de proprietate din cate am inteles anulat partial in cadrul primului proces, cel care a durat 8 ani (anulata fiind portiunea de teren pentru care tatal meu s-a intabulat la cartea funciara), dupa aproximativ 7 ani de la finalizarea procesului, fica mostenitoare a celei in detrimentul carea tatal meu a castigat, deschide proces impotriva noastra, a mostenitorilor, invocand nepermiterea utilizarii terenului ce a facut obiectul procesului anterior respectiv cel care a durat 8 ani.
Ne angajam avocat, toate lucrurile merg bine pana la ultimul termen cand inaintea acestuia avocatul nostru ne zice "cred ca va fi ultimul, deoarece s-a facut trimitere la procesul anterior, s-au facut copii legalizate ale sentintei definitive si irevocabile si se va da solutia". Dupa ultimul termen, avocatul ne zice: "dintr-un proces s-au facut doua deoarece se revendica un teren in extravilan care figureaza pe acel titlu de proprietate", teren cu care noi (eu si fratele meu) nu avem nici o tangenta, La final avocatul ne zice: "Daca vreti sa va reprezint si-n cel de-al doi-lea dosar trebuie sa ma imputerniciti (sa ma platiti), iar in primul adica cel in care avem interes, sa va pregatiti pentru proba cu martori, sa demonstrati ca sunteti mostenitori de drept, ca a-ti folosit terenul, etc".
Am avut o discutie putin mai aprinsa cu avocatul, deoarece, pentru acest teren a mai fost un proces de durata, proces in care sa dat solutia definitiva si irevocabila in baza carea terenul a fost intabulat. Adevarat, in proces erau parintii nostrii. Daca judecatorul de la Judecatorie nu tine seama de o hotarare a curtii de apel si solicita proba cu martori, consider ca procesul a fost redeschis. Este posibil asa ceva?, Practic in acceptiunea mea prin faptul ca se solicita proba cu martorii, se neaga existenta unui proces anterior pentru acelasi imobil si a unei solutii definitive si irevocabile, astfel anuland o hotarare a unei instante superioare. Astept solutii, sfaturi, etc.