avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1328 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Buletin de identitate pentru persoane cu dubla ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Buletin de identitate pentru persoane cu dubla cetatenie

Stimate Consultant !
M-am náscut in Romania,unde posed o locuinta proprietate personala.
De cativa ani locuiesc in Ungaria in permanenta, si cu domiciliul stabil. Am dubla cetatenie.
In ambele tari posed : Buletin de Identitate si Pasaport valabile.

Intrebare : 1) - Cand expira buletinul si pasaportul meu romanesc, este nevoie sau
obligatoriu sa reinnoiesc aceste documente ?
2)- Trebuie sa anunt organele de Politie din Romania, ca am doua domicilii stabile?- daca da, ce acte trebuiesc si unde trebuiesc predate?
2) - Copilul meu s-a náscut tot in Romania, locuieste impreuna cu mine in Ungaria ,unde are si el dubla cetatenie ,domiciliul stabil in Ungaria, si buletin de identitate ungar. A implinit 14 ani.
Este OBLIGATORIU SI NECESAR sa aibá si in Romania Buletin de Identitate si Pasaport ?

Va rog frumos, raspunsuri cat mai concrete. Vá multumesc.
Cel mai recent răspuns: gunnar , utilizator 11:46, 15 Iulie 2010
Atata timp cat aveti si cetatenie romana , trebuie sa va innoiti actele .
Conform legislatiei in vigoare , nu puteti avea mai multe domicilii decat unul singur , insa puteti avea mai multe proprietati ( doar intr-una dintre ele se stabileste domiciliul , la alegerea dvs ) .
Puteti insa detine atat pasaport romanesc cat si maghiar ,respectiv CI , in care va fi inserat domiciliul stabil al dvs .
Baiatul dvs trebuie sa aiba cel putin un act de identitate romanesc .
Ultima modificare: Marți, 29 Iunie 2010
Diana Ramona, Alte profesii
Va dau un sfat: nu mai cheltuiti bani pe pasapoarte, atat Romania cat si Ungaria sunt in UE. Daca nu aveti nevoie sa iesiti din UE, pasaportul e inutil.

Nu trebuie sa anuntati nimic in Romania, era comunismului s-a dus, actualmente pe nimeni nu mai intereseaza ce faceti si unde faceti.

Daca mai aveti locuinta in Romania va sfatuiesc sa innoiti doar buletinul romanesc si nimic altceva. In Romania fara buletin nu puteti face absolut nimic, nici macar sa schimbati numele pe un contract de servicii de cablu. Nu sunteti obligata, dar daca le lasati balta, se vor ivi situatii in care veti avea nevoie de buletin si va trebui sa pierdeti alt timp si chiar sa dati spagi ( pentru ca va grabiti, ca va trebuie repede) pe ceva care in mod normal costa 8 lei, adica o mizerie.

La fel si pentru copil, faceti-i buletin romanesc. Costa mai nimic si se poate face si la urgenta. Am explicat aici cum www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Joi, 15 Iulie 2010
gunnar, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie, carte de identitate fara domiciliu 0330 0330 Buna ziua. Sunt cetatean maghiar si Roman, dar casatoresc in Ungaria ca cetatean maghiar sí nu cred ca intorc in Románia, trebuie transcris certificatul de ... (vezi toată discuția)
Renuntare la domiciliul din romania dobraymonika dobraymonika Buna ziua! Am dubla cetatenie romano-maghiara si m-am mutat in Ungaria, am vrut sa-mi fac cartea de identitate maghiara, dar vor sa renunt la domiciliul din ... (vezi toată discuția)
Avantajele si dezavantajele obtinerii cetateniei maghiare millil millil Sunt cetatean roman, dar acum am posibilitatea sa obtin si cetatenia maghiara. Intr-o zi o sa devin jurist in Romania, si as vrea sa va intreb daca o sa am ... (vezi toată discuția)